Madrid

Montilla adverteix que Catalunya no acceptarà una valoració a la baixa de l'Estatut

El president de la Generalitat, José Montilla, ha explicat que l'objectiu principal del seu executiu passa per recuperar l'estabilitat perduda les dues últimes legislatures, tot i que ha afirmat que l'estabilitat de l'actual govern no corre cap perill. Pel que fa a l'Estatut, Montilla ha assegurat que "no acceptarà dilacions no justificades" en la seva aplicació per part del govern espanyol ni renunciarà a les aspiracions i a l'autogovern que recull el nou text, en el cas que hi hagi una sentència contrària al text per part del Tribunal Constitucional. I en cas d'una retallada jurídica, ha sentenciat que es trobarà la forma democràtica de fer-hi front.

Actualitzat

José Montilla creu que l'estabilitat de l'actual govern no corre cap perill. Des de Madrid, on ha participat en un acte periodístic a l'Hotel Villa Magna, el president de la Generalitat ha explicat que l'objectiu principal del seu executiu passa per recuperar una estabilitat perduda les dues últimes legislatures. Montilla ha assegurat que han après dels errors del passat. Per això, el president de la Generalitat ha afirmat que el govern està cohesionat malgrat les dissidències mostrades per alguns membres d'Esquerra Republicana la setmana passada.

El president ha assegurat també que el govern "no acceptarà un menyspreament polític" de l'Estatut i ha assegurat que el catalanisme "no es deixarà arrossegar ni pel fatalisme ni pels radicals". En la mateixa línia, ha afirmat que Catalunya "s'unirà amb una sola veu" per fer front a una possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional i, d'aquesta manera, poder "posar en marxa accions que tendeixin a superar allò que s'hagués pogut revalidar o desvirtuar".

"No renunciarem als avanços en l'autogovern que reconeix l'Estatut actual", ha dit el president. En aquest sentit, ha reiterat que els institucions, les forces polítiques catalanes i el poble trobaran la manera democràtica de fer-ho i ha afegit: "no es tracta de ser tossut ni d'irresponsabilitat" sinó de "tenacitat i ambició democràtica".

Finalment, Montilla ha dit que l'Estatut és "la solució i no el problema" i que "no trenca amb Espanya sinó que la reforça".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut