Barcelona

Montilla admet que li faria il·lusió ser president de la Generalitat, però subratlla que no és un objectiu immediat

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el primer secretari del PSC i ministre d'Indústria, José Montilla, ha dit que li faria il·lusió arribar a la presidència de la Generalitat, tot i subratllar que no es tracta d'un dels seus objectius polítics immediats i que hi ha diversos candidats en el si del PSC per succeir Maragall. Pel que fa a l'eslògan de campanya del PSC, Montilla ha dit que és un missatge legítimament adreçat als electors d'ERC per convence'ls que, finalment, votin "sí". D'altra banda, el també ministre d'Indústria ha negat rotundament que la farmacèutica Merck no tingui el suport institucional després que alguns dels seus dirigents amenacessin d'abandonar el país.

Actualitzat

José Montilla ha assegurat per primera vegada que li faria il·lusió arribar a la presidència de la Generalitat, tot i subratllar que aquest no és un dels seus objectius polítics immediats. Amb tot, a "El matí de Catalunya Ràdio", Montilla ha remarcat que al PSC hi ha una banqueta de diverses persones amb una enorme vàlua per ser candidats a la Generalitat. El primer secretari del PSC també ha qualificat de comentaris políticament correctes les declaracions del ministre Jordi Sevilla i del president Pasqual Maragall dient que no veien cap inconvenient perquè fos president català algú no nascut a Catalunya.

Tanmateix, Montilla ha discrepat de l'opinió expressada per Maragall quan la setmana passada es va queixar que, històricament, els governs del PSOE a Madrid sempre han confós Catalunya amb el nacionalisme català a l'hora de pactar. En aquest sentit, ha dit que no la comparteix.

Pel que fa al referèndum, Montilla ha dit que l'eslògan de campanya del PSC és un missatge legítimament adreçat als electors d'ERC per convence'ls que votin pel "sí".

D'altra banda, el ministre d'Indústria ha negat rotundament que Merck no tingui el suport institucional. D'aquesta manera, José Montilla ha respost a les declaracions d'alguns dirigents de la multinacional a la premsa amenaçant d'abandonar el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i de no instal·lar un centre de desenvolupament de genèrics a Mollet del Vallès perquè no tenen prou suport de les administracions per a les inversions d'I+D. El ministre ho ha desmentit categòricament i ha assegurat que la multinacional farmacèutica encara no s'ha posat en contacte amb el seu ministeri i que, per tant, es tracta de la primera vegada que ha tingut coneixement de les demandes de l'empresa.

Finalment, Montilla ha recomanat als directius de la multinacional que s'informin sobre el suport a la investigació i a la innovació que ofereix Espanya, amb avantatges fiscals i altres incentius.

Altres països europeus que competeixen, a més d'Espanya, pel projecte de desenvolupament de fàrmacs genèrics de la multinacional Merck són Alemanya, Irlanda i l'Índia.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut