Els matins de TV3

Montilla admet que hauria hagut de prendre decisions dràstiques en casos com el d'Horta

El president de la Generalitat en funcions, José Montilla, ha explicat a "Els matins" de TV3 que es considera el principal responsable de la derrota socialista en les eleccions del 20 de novembre. Per això, i per afavorir la renovació del PSC, ha decidit no recollir l'acta de diputat. Una derrota en què, a banda de qüestions externes, n'hi ha d'internes, com la manca de lideratge, ha admès, o no haver pres decisions dràstiques en alguns moments polèmics. Montilla, però, ha afirmat que el resultat de les eleccions al Parlament no predetermina el de les municipals del 2011.

Actualitzat
El president de la Generalitat en funcions, José Montilla, ha defensat la seva decisió de no agafar l'acta de diputat per ajudar el PSC a mirar cap al futur, en una entrevista a "Els matins" de TV3. 

Montilla ha admès que ell personalment i el PSC són els principals responsables de la derrota de diumenge passat i que un dels errors que ha comès com a president ha estat no haver exercit el lideratge amb més força. Josep Cuní li ha preguntat si hauria d'haver pres una decisió arran, per exemple, dels incendis d'Horta de Sant Joan. Montilla li ha contestat: "I segurament en altres també".

El president en funcions ha admès que no esperava una derrota tan severa i que no creu que ara, necessàriament, el PSC n'hagi de viure una altra a les municipals de l'any que ve.

José Montilla ha assegurat que se'n va amb la consciència tranquil·la, però amb la sensació que ho hauria pogut fer millor i que ara se sent més relaxat. L'encara president ha agraït la possibilitat de conèixer Catalunya que li ha donat el fet de ser president de la Generalitat.

Montilla ha confirmat que el PSC no votarà a favor de la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut