Barcelona

Montilla admet que el pla d'austeritat alentirà el desplegament de la llei de la dependència

La retallada per lluitar contra el dèficit públic anirà més enllà del que s'ha anunciat. No només cauran els sous dels funcionaris, es frenaran algunes infraestructures i es congelaran pensions, sinó que les polítiques socials també es veuran afectades. La llei de la dependència, per exemple, s'aplicarà més lentament. Ho diu el president de la Generalitat, José Montilla, en una trobada del PSC amb organitzacions socials. Montilla argumenta que hi ha polítiques socials que són irreversibles, però que caldrà anar "més lents del que voldríem per consolidar el que tenim".

Actualitzat
La Generalitat reconeix que el pla d'austeritat anunciat pel president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, afectarà també les polítiques socials.

Les mesures econòmiques afecten directament pensions, funcionaris, infraestructures i ara també programes com el de la llei de la dependència. El president català, José Montilla, ha admès en un acte amb entitats socials que el pla d'austeritat alentirà l'aplicació d'aquesta llei. Ara els objectius se centraran a "consolidar el que tenim".

Tot i l'efecte de les mesures de Zapatero, Montilla insisteix en la necessitat de les retallades i manté que no es farà cap pas enrere. El líder socialista entén que hi ha polítiques que "són irreversibles".

Montilla ha volgut deixar clar que, malgrat les conseqüències en les polítiques socials, sempre hi ha una diferència clara quan aquest tipus de mesures d'estalvi les apliquen governs de dretes o d'esquerres.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut