Barcelona

Montilla acusa Zapatero de "no estar a l'altura" en la llei de la dependència

José Montilla ha acusat aquest divendres el president del govern espanyol de "no estar a l'altura" de les circumstàncies per la falta de cofinançament de la llei de la dependència. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en una conferència amb entitats sense ànim de lucre. Montilla creu que la llei "trontolla" en l'apartat que fa referència a la proporció de despesa en què ha de participar cada administració i que l'aplicació de la llei es ressent per la manca de recursos econòmics.

Actualitzat
El president de la Generalitat ha afirmat que la llei de la dependència no es pot aplicar de la manera que estava prevista. Ha afegit que la Generalitat està dedicant molts recursos humans i materials a la seva aplicació però ha criticat l'acció del govern central, del qui ha dit que "no està a l'altura de les circumstàncies".

Tot i aquests problemes amb els recursos econòmics, Montilla considera positiu que a Catalunya unes 30.000 persones amb alta dependència ja estiguin rebent algun tipus de prestació social. I ha animat les entitats de l'anomenat tercer sector a continuar treballant en tasques de solidaritat. Montilla ha afegit que, tot i la crisi econòmica, el govern català no deixarà d'atendre les necessitats de col·lectius com ara els infants o la gent gran, però que no es podrà fer amb tanta rapidesa.

Mentrestant, el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha demanat al president de la Generalitat que "assumeixi els seus errors" en l'aplicació de la llei de la dependència que, segons diu, "ha fracassat". Oriol Pujol creu que el govern català és coresponsable que no es pugui aplicar com estava previst i ha recordat que la Generalitat es va negar a interposar, com exigia CiU, un recurs d'inconstitucionalitat per manca de finançament i invasió de competències.
Anar al contingut