L'expresident de la Generalitat José Montilla
L'expresident de la Generalitat José Montilla
Barcelona

Montilla acusa Podem de bloquejar l'acord d'investidura per treure al PSOE l'hegemonia de l'esquerra

Montilla veu inevitable la repetició de les eleccions i augura una baixa participació als nous comicis

RedaccióActualitzat
L'expresident de la Generalitat, José Montilla, creu que l'objectiu de Podem és desplaçar i destruir el PSOE per convertir-se en la força hegemònica de l'esquerra.

En una entrevista a Europa Press, Montilla ha assegurat que el líder de la formació, Pablo Iglesias, posa condicions inassumibles per investir Pedro Sánchez perquè, en el fons, no vol un govern de canvi, sinó convertir-se en la principal força d'esquerres. Montilla diu que Iglesias està utilitzant el període de negociacions per erosionar els socialistes.

Montilla veu molt difícil que es desencalli la investidura i assegura que "estem abocats a unes eleccions anticipades que no són bones ni per a l'economia ni per al país". Pronostica una baixa participació en el nous comicis i diu que serviria per apuntalar el govern del PP.

L'egoisme de Rajoy

Per a José Montilla, Mariano Rajoy s'hauria d'apartar de la cursa a La Moncloa per facilitar la regeneració democràtica. Però ha reconegut que dubta que això passi perquè, segons ha dit, el líder popular "no destaca per la seva generositat i no farà aquest servei a Espanya i al PP". Montilla assegura que alguns dirigents del PP reconeixen "en privat" que volen que Rajoy retiri la seva candidatura perquè la seva figura impedeix fer una regeneració al partit i a les institucions.
Anar al contingut