Barcelona

Montilla accepta fer un cara a cara amb Mas quan CiU el proclami oficialment candidat a la presidència

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, José Montilla, ha acceptat participar en un debat cara a cara amb el líder de CiU, Artur Mas, per confrontar posicions de cara a les eleccions catalanes de l'1 de novembre. Però en declaracions a Catalunya Ràdio, Montilla ho ha condicionat al fet que Mas sigui proclamat oficialment candidat. En aquest sentit, Montilla ha recordat que l'expresident Jordi Pujol mai no va acceptar debatre cara a cara amb el candidat socialista.

Actualitzat

Montilla ha respost així a les acusacions del president de CiU, que havia assegurat que el PSC estava amagant i protegint Montilla, donant "excuses de mal pagador" per rebutjar la invitació de Mas per celebrar un debat cara a cara entre tots dos candidats a la televisió.

De fet, dimarts Mas va demanar als socialistes que responguessin clarament "sí" o "no" a la proposta, perquè, segons va dir, "la gent podria interpretar que no s'hi atreveixen, i si una persona no s'atreveix a fer un debat, com pot liderar un país?", es va preguntar.

A més, Mas va considerar que la negativa a fer el cara a cara fins a ser oficialment candidat de CiU és "una presa de pèl".

Pujol "no va acceptar mai un cara a cara"

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat ha assegurat que en els 23 anys de govern de CiU els candidats de la federació "no van acceptar mai cap cara a cara", i ha donat la "benvinguda al món real" a Mas. Tot i això, ha criticat la renúncia a ser president que va fer Mas si no obtenia més escons, ja que entén que "vol jugar amb avantatge" i no comprometre's si no guanya "en vots", com li ha passat "en les dues últimes eleccions".

Montilla ha dit que "no n'hi ha prou a guanyar les eleccions" per governar "si no ets capaç d'obtenir una majoria al Parlament, perquè aquest és un sistema parlamentari". Per això, ha dit que aspira a "guanyar les eleccions i després tenir una majoria parlamentària" i ha dit que no sap "si Mas aspira a reeditar el seu pacte amb el PP". A més, no ha volgut parlat de possibles pactes postelectorals, però sí que ha dit que "el que no faré mai és pactar amb el PP".

El presidenciable del PSC també ha tret importància a l'enquesta del CEO, que ahir situava el PSC 1,6 punts per sobre de CiU en intenció de vot. Montilla ha assegurat que els resultats de les enquestes no afectaran les seves propostes i ha rebutjat les crítiques sobre l'oportunitat de fer públic el sondeig.

Pel que fa a la confecció de les llistes electorals, el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat ha evitat avançar cap possible nom per ocupar el número 2 i ha ajornat el debat fins als primers dies de setembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut