Monti es dirigeix al Congrés italià per defensar el seu programa (Foto: EFE)
El primer ministre italià, Mario Monti, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Roma

Monti rep l'aval definitiu en superar la moció de confiança al Congrés italià

La cambra de diputats italiana ha donat l'aval definitiu al nou govern de Mario Monti en aprovar per àmplia majoria el vot de confiança a què s'ha sotmès. Supermario, excomissari europeu i que, a banda de primer ministre d'un govern format per tecnòcrates també serà ministre d'Economia, ha obtingut 556 vots a favor i 61 en contra.

Actualitzat
Monti ha dit que espera que se'l continuï nomenant professor, perquè durarà poc com a president, no més enllà de les eleccions del 2013, i ha afegit que la setmana que ve farà una minicimera amb els dirigents alemanys i francès Angela Merkel i Nicolas Sarkozy, i que Itàlia formarà part de manera permanent d'aquestes reunions per solucionar els problemes de l'euro. 

Berlusconi accepta que exhaureixi la legislatura

Abans de la votació, l'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi s'ha mostrat disposat a acceptar que el seu successor sigui al capdavant del govern fins a esgotar la legislatura, el 2013. D'aquesta manera, Berlusconi deixa enrere la seva petició de convocar eleccions anticipades.

Dijous va obtenir l'aval del Senat amb 281 vots a favor i només 25 en contra. Ara l'executiu sense polítics ja està legitimat per iniciar la immensa tasca de treure Itàlia de la crisi i tornar la confiança als mercats.
Anar al contingut