Monti, en roda de premsa aquest divendres a Roma. (Foto: Reuters)
Monti, en roda de premsa aquest divendres a Roma. (Foto: Reuters)
Roma

Monti accepta guiar una coalició de partits centristes, però sense ser candidat a les eleccions legislatives

Monti ho ha anunciat després de reunir-se amb els líders dels moviments i forces de centre que s'han mostrat disposats a tirar endavant la seva agenda de reformes, la Unió de Demòcrates de Centre i Futur i Llibertat.

RedaccióActualitzat
El dimissionari primer ministre italià, Mario Monti, ha aclarit una mica més la seva posició de cara a les eleccions legislatives del mes de febrer. Monti ha dit aquest divendres que guiarà una coalició de partits centristes que donen suport al seu programa polític, però sense presentar-se com a candidat. Monti ho ha anunciat després de reunir-se amb els líders dels moviments i forces de centre que s'han mostrat disposats a tirar endavant la seva agenda de reformes, la Unió de Demòcrates de Centre (UDC) i Futur i Llibertat (FLI).

"Il Professore" ha dit que ell no és un home "de la providència", que no pot solucionar coses que els altres no han pogut i que mai ha pensat a crear un partit. Tanmateix, ha aclarit que, al Senat, s'hi presentarà una llista única que comptarà amb el seu suport i a la qual s'ha batejat provisionalment com a "Agenda Monti per a Itàlia", mentre que per a la Cambra dels Diputats hi haurà una coalició de les diferents llistes. Entre els suports que ha rebut Monti hi ha també el del Vaticà, aquesta mateixa setmana.

Monti ha remarcat que aquesta coalició no pretén anar "uns contra els altres", sinó que l'objectiu és prolongar en el temps el model de govern que ha permès afrontar l'emergència financera a Itàlia. El primer ministre tecnòcrata creu que aquesta emergència financera ja ha passat, però que ara hi ha una emergència "igual de greu i potser més important" d'atur i manca de creixement.
Anar al contingut