Rugbi

Montgomery es vesteix de Wilkinson i porta Sud-àfrica al seu segon títol mundial (6-15)

Sud-àfrica és la nova campiona del món de rugbi. Anglaterra no ha pogut entrar a la història com la primera selecció a mantenir el títol perquè ha acabat sucumbint al físic i la defensa dels "springboks" (6-15). El quinze de la rosa s'ha vist incapaç de trencar la línia sud-africana i ha anat a remolc durant tot el partit. Wilkinson amb prou feines ha aparegut i el seu protagonisme l'ha agafat el jugador de la USAP Percy Montgomery, que, amb 12 dels 15 punts del seu equip, ha liderat Sud-àfrica cap a la seva segona corona mundial.

La màgia de Johnny Wilkinson s'ha esvaït en el pitjor moment. Anglaterra apel·lava a la màgia del seu jugador estrella per trencar els pronòstics i mantenir el títol aconseguit el 2003. El quinze de la rosa ho ha intentat però mai ha pogut contra una Sud-àfrica que ha fet valer la seva superioritat física i la seva sòlida defensa per construir una victòria gràcies a l'encert del seu especialista en els xuts a pals, el jugador de la USAP Percy Montgomery. Prova de la duresa exhibida a la gespa de Saint-Denis ha estat que cap dels 21 punts anotats s'ha transformat mitjançant els assaigs sinó que han estat de xuts de càstig.

Precisament un llançament a pals de Montgomery ha obert el marcador al minut 7. Al 12, però, Wilkinson empatava a tres. Però de nou Montgomery es beneficiava del joc inicisiu dels seus davanters per anotar el 3-6 i el 3-9 al marcador tot just abans d'arribar al descans.

A la represa, el signe de la final podria haver canviat si els àrbitres no haguessin anul·lat un assaig de Cueto. Els jutges han deliberat durant molts minuts per valorar la jugada i finalment han decidit que la transformació no pugés al marcador per considerar que Cueto trepitjava lleugerament la línia de banda. El cop de càstig corresponent l'ha convertit Wilkinson en el 6-9.

Anglaterra s'acostava i semblava que podria capgirar el marcador, però no ha estat així. Sud-àfrica ha continuat buscant el joc directe, frontal, de melés i touché, per amb dues noves penalitats sentenciar el partit al minut 61 (6-15). La resta ha estat defensa i control, i ni la final ni el marcador no s'han mogut.

Sud-àfrica suma així la segona corona mundial en la seva segona final. L'anterior data del 1995.