Montcada i Reixac

Montcada i Reixac critica la proposta de Foment de pagar només el 50% del cost del soterrament de les vies

La contraproposta presentada pel Ministeri de Foment planteja el finançament de les obres al 50% amb la Generalitat

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ja té la contraproposta de Foment sobre el soterrament de la línia de rodalies R2 al pas pel municipi.

La proposta del ministeri manté el projecte de soterrament que va proposar el consistori, des de Vallbona fins a l'escola Font Freda, i inclou una proposta de calendari de finançament del 2017 al 2021 amb la revisió i actualització dels projectes executius al llarg d'aquest any.

Desacord amb la proposta de finançament

El consistori de Montcada, però, es mostra en contra que la responsabilitat d'executar el soterrament es divideixi per la meitat entre Adif i la Generalitat, i recorda que en l'acord del 2007 s'establia que el 100% del cost de l'actuació corresponia a Foment. L'Ajuntament de Montcada proposava que, si fos necessari, els diners es descomptessin del deute de l'Estat per la disposició addicional tercera de l'Estatut.

L'Ajuntament de Montcada també vol que el conveni incorpori que el soterrament es fa per qüestions de seguretat, però també per aconseguir la cohesió territorial de la ciutat i eliminar així un greuge històric que té el municipi. Segons els responsables municipals, no hi ha acord amb Foment respecte a l'aprofitament de l'espai alliberat un cop se soterrin les vies, ja que el ministeri proposa que es dediqui un 50% de l'espai a finançar els diners que Adif destini al projecte.

Malgrat els punts de desacord, l'Ajuntament de Montcada es mostra satisfet pel fet que es posi data al soterrament de la línia de rRodalies al pas pel municipi i entri en l'agenda política del Ministeri de Foment.

L'Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total van anunciar noves mobilitzacions en no haver rebut cap proposta del Ministeri de Foment abans que arribés la proposta definitiva, dimecres al vespre.

La voluntat del govern municipal és que les quatre parts implicades, els ajuntaments de Montcada i Barcelona, la Generalitat i el Ministeri de Foment, firmin el conveni de soterrament abans no es formi un nou govern després de les eleccions del 26 de juny. Per accelerar la negociació, el consistori ha demanat una reunió amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat per presentar esmenes comunes a la proposta del ministeri.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut