Montblanc

Montblanc, les Borges Blanques i Solsona aproven una moció de suport a una consulta per la independència

Les consultes per la independència s'estenen pel territori. De moment són els ajuntaments els que estan deixant clar que els seus municipis poden ser escenari d'aquests referèndums no vinculants. Ara falta que les entitats en prenguin el relleu. Els ajuntaments de Montblanc, les Borges Blanques i Solsona han aprovat donar suport a una consulta popular sobre la independència, com la que es va fer el dia 13 a Arenys de Munt. A Cardedeu, al Vallès Oriental, la proposta també ha prosperat. Ara només cal que una entitat privada del poble sol·liciti l'organització de la consulta.

Actualitzat
D'aquesta manera, els quatre municipis se sumen a la llista dels que es plantegen fer un referèndum sobre la independència de Catalunya.

A Montblanc, la moció s'ha aprovat amb 12 vots a favor i 1 de sol en contra, del grup Independents per Montblanc. A Solsona s'ha aprovat per unanimimtat i a les Borges Blanques s'han votat tres mocions diferents i els regidors socialistes s'hi han abstingut.

A Cardedeu, al Vallès Oriental, la proposta també ha prosperat. La sorpresa ha estat l'abstenció de l'únic regidor del PP en aquest municipi, que ha trencat la posició oficial del partit, contrari a la consulta.

En canvi, a Balaguer el PSC i el PP van rebutjar en el ple d'ahir a la nit la moció presentada per ERC en suport a les consultes populars per la independència. A Lleida avui també es preveu que el PSC voti en contra de secundar la consulta.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut