Montblanc

Montblanc apareix amb pintades a la muralla i en edificis monumentals de la ciutat

L'Ajuntament s'ha apressat a netejar les pintades abans de l'inici dels actes de la Setmana Medieval aquest divendres a la tarda

RedaccióActualitzat

El nucli antic de Montblanc s'ha despertat aquest divendres amb la muralla i diverses parets i façanes d'edificis monumentals del nucli històric plens de pintades.

Just avui que comença la Setmana Medieval, la població s'ha trobat amb aquest panorama. L'alcalde, Josep Andreu, ha condemnat rotundament els actes vandàlics, que possiblement han tingut lloc pels volts de la una de la matinada i, segons se sospita, haurien estat perpetrats per un grup.

 

 

A banda de la muralla, han resultat afectats una dotzena d'espais, entre els quals, la façana romànica de l'església de Sant Miquel o les parets gòtiques de les esglésies de Santa Maria i Sant Marçal. Fins i tot el paviment del carrer Major.

Les inscripcions són diverses i en molts casos inconnexes, segons destaca l'alcalde. Des de símbols satànics, missatges suposadament anarquistes o feministes, contra les muralles o oposant-se al turisme.

 

 

 

Els Mossos d'Esquadra ja investiguen el cas. L'Ajuntament de Montblanc, per la seva banda, treballa a contrarellotge per netejar les pintades abans de l'inici dels actes de la Setmana Medieval, aquest divendres a la tarda. L'alcalde ha advertit:

"Tant de bo sapiguem qui ho ha fet: al marge de les conseqüències penals, tindran el rebuig de tota la ciutadania de Montblanc."

 

 

 

 

Anar al contingut