La teva platja té bandera blava? A Catalunya n'hi ha 97
Platja de Castelldefels amb bandera blava

Mont-roig del Camp i Deltebre obtenen bandera blava per primer cop

95 platges i 24 ports catalans han aconseguit aquest distintiu de màxima qualitat

RedaccióActualitzat

Un total de 95 platges catalanes i 24 ports han aconseguit bandera bandera blava de màxima qualitat. Dues d'aquestes platges l'han obtingut per primera vegada: la Casa dels Lladres, a Mont-roig del Camp, i la de Riumar, a Deltebre. Són dades de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) que ha presentat aquest dimarts. Catalunya té tres platges menys que l'any passat i la mateixa xifra de ports.

El president de l'ADEAC, José Sánchez Moro, ha destacat la bona salut de les platges catalanes i ha tret importància a la pèrdua de banderes blaves. "A Catalunya anem molt bé. Qualitat excel·lent en tots els punts tota la temporada de l'any. Cap vessament directe a la platja, ni de depuradora ni cap altre tipus d'història". Sánchez ha destacat la bona relació amb les institucions de la Generalitat i del govern espanyol: "Es respecten els criteris d'avaluació."

Catalunya és el tercer territori de l'Estat amb més banderes blaves a les platges al darrere de Galícia (113) i el País Valencià (129), i se situa al davant d'Andalusia (90), de Canàries (49) i de les Balears (45).

Han perdut bandera blava les platges d'Aiguablava i Sa Riera, a Begur; i les de Canet de Mar, Cubelles, Gavà i la del Somorrostre a les comarques de Barcelona. No han explicat les causes però l'organització ha dit que vol garantir la qualitat de l'aigua, segons assenyala la representant de l'ADEAC Virginia Yuste: "Per donar bandera blava exigim que la qualitat de l'aigua sigui de bany, que les mostres que s'agafin de l'aigua siguin excel·lents. La majoria del rebuig per part del jurat és perquè la qualificació no és excel·lent, sinó bona o insuficient."

La platja de Lloret de Mar té la màxima menció amb primers auxilis. Les distincions es concedeixen a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l'atenció a persones amb discapacitat, i l'oferta complementària i educativa, entre altres factors.

Anar al contingut