Un treballador municipal ajuda una dona a omplir una ampolla d'aigua al camió cisterna ubicat al centre de Monistrol de Montserrat. 21 de setem…
Un treballador municipal ajuda una dona a omplir una ampolla d'aigua al camió cisterna ubicat al centre de Monistrol de Montserrat. 21 de setembre de 2016. (horitzontal)

Monistrol de Montserrat tallarà el subministrament d'aigua a la població aquest dimecres a la nit

Actualitzat

ACN Monistrol de Montserrat.-L'empresa Sorea, d'acord amb l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat, procedirà a tallar el subministrament d'aigua a la població aquest dimecres a dos quarts de dotze de la nit. Fonts de la companyia han explicat a l'ACN que la decisió s'ha pres després de la recomanació que ha fet el Departament de Salut de tallar el subministrament d'aigua per la presència d'hidrocarburs. Sorea ha comunicat que ja s'està treballant perquè la població de Monistrol de Montserrat tingui el més aviat possible aigua potable a les seves cases. L'empresa calcula que això es produirà al llarg de dijous al matí. Tècnics de l'empresa han netejat el dipòsit que abasteix d'aigua la població i també la xarxa de canonades perquè no hi quedi cap residu. A partir d'aquest dimecres a la nit, una vintena de camions cisterna aniran transvasant aigua potable procedent de Castellbell i el Vilar al dipòsit fins que arribi a un nivell que garanteixi el subministrament.

La confirmació que l'aigua de l'aixeta de Monistrol de Montserrat sobrepassa el límit aromàtic d'hidrocarburs permès per la legislació, ha portat el Departament de Salut a recomanar a l'Ajuntament de la població i a Sorea -l'empresa que gestiona l'aigua que arriba a les cases de Monistrol de Montserrat- que tallin el subministrament d'aigua. Davant d'aquest fet, Sorea ha informat que a partir de dos quarts de dotze de la nit es procedirà a tallar el subministrament d'aigua a les llars.Amb tot, fonts de Sorea han explicat que a partir d'aquest dimecres a la nit es començarà a transvasar aigua potable al dipòsit que hi ha a Monistrol de Montserrat a partir de camions cisterna que portaran l'aigua del municipi veí de Castellbell i el Vilar. Es tracta d'una operació laboriosa, ja que no es pot transvasar més d'una cisterna a la vegada i cadascuna d'elles té una capacitat de 20 metres cúbics d'aigua, mentre que el consum diari aproximat d'aigua que es fa a Monistrol de Montserrat és d'entre 500 i 600 metres cúbics al dia. Des de l'empresa que gestionen l'aigua al municipi calculen que al llarg del matí de dijous els vilatans ja puguin tenir aigua potable a les seves llars. Tot i això, fins que aquesta aigua no arribi a les cases, l'alcalde de la localitat, Joan Miguel, ha confirmat a l'ACN que dos camions cisterna continuaran repartint aigua potable entre els veïns i al llarg del dia s'aniran col·locant a diferents indrets del municipi per arribar a tota la població. Segons Miguel, també caldrà que Salut autoritzi l'operació aquest dijous al matí -està previst que totes les parts es reuneixin a les 10h a les dependències municipals-. El batlle ha apuntat que des del consistori emetran una alerta a la població perquè els veïns siguin "curosos" amb l'ús que fan de l'aigua, ja que "amb les cisternes d'aigua no podrem donar el mateix servei que amb l'aqüífer en condicions normals". El mecanisme d'anar omplint el dipòsit amb camions cisterna s'allargarà, segons Sorea, "totes els dies i totes les hores que siguin necessàries", fins que l'aigua de l'aqüífer no estigui totalment neta. Tant l'empresa com Salut estan realitzant diàriament anàlisis a l'aigua del municipi per veure quins nivells de concentració d'hidrocarburs es registren.

Anar al contingut