Brussel·les

Moncloa veu la cimera de Puigdemont com "un signe d'unilateralitat" i diu que "s'ha d'imposar el diàleg"

N'ha parlat el portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, i el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha reaccionat a la convocatòria per part del president de la Generalitat d'una cimera per impulsar la convocatòria d'un referèndum d'independència. Des de La Moncloa ho veuen com un signe d'unilateralitat des de Catalunya precisament en un moment en què, diuen, l'executiu continua amb la mà estesa i amb voluntat de diàleg.

N'ha parlat el portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres:

"El govern pensa que és una exigència dels radicals de la CUP i un signe d'unilateralitat quan molt especialment la vicepresidenta del govern està amb una actitud de mà estesa amb les forces polítiques catalans. Espero que els catalans i la resta d'espanyols vegin qui actua pel diàleg i qui està instal·lat en la unilateralitat. El govern continuarà amb una política de diàleg perquè creu que és la que resol els problemes dels ciutadans."

Zoido: "Hem d'imposar el diàleg i no cedir al xantatge"

Per la seva banda, des de Brussel·les, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha defensat que els partidaris del diàleg amb Catalunya són "majoritaris" a Espanya, per la qual cosa ha advocat per "imposar" aquest diàleg davant l'"espècie de xantatge" que d'altres promouen.

Zoido ha fet aquestes declaracions en al·lusió a la cimera sobre el referèndum que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat per al 23 de desembre.


"Som majoritaris i hem d'imposar nosaltres el diàleg i no cedir a aquesta espècie de xantatge que de vegades es vol fer a la resta d'espanyols."

El ministre de l'Interior ha recalcat la necessitat que la unitat d'Espanya i la sobirania nacional quedin "sempre salvaguardades", i alhora ha subratllat el compromís del govern de Mariano Rajoy per mantenir "el diàleg per sobre de tot".

"No vull llançar més llenya al foc, sóc dels que aposten pel diàleg per aconseguir els acords i no s'hi val a dir que no hi ha un diàleg obert amb Catalunya, com el que hi ha amb la resta de les comunitats autònomes."

Qui s'ha desmarcat d'aquest missatge ha estat el nou delegat del govern espanyol a Catalunya. Enric Millo ha assegurat que la cimera pot ser una oportunitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut