El govern de Rajoy es manté inalterable sobre el procés que viu Catalunya (EFE)
El govern de Rajoy es manté inalterable sobre el procés que viu Catalunya (EFE)
Madrid

Moncloa rebutja la via escocesa perquè no la considera equiparable a Catalunya

Fonts de La Moncloa assenyalen que "ni el govern central ni el Parlament poden negociar la sobirania nacional, que correspon al conjunt dels espanyols". És la resposta a la carta de Puigdemont i Junqueras, que emmirallen Catalunya amb Escòcia.

RedaccióActualitzat

Negativa rotunda del govern de Rajoy a la via escocesa defensada per Puigdemont i Junqueras en la carta publicada a "El País" titulada "Que guanyi el diàleg, que les urnes decideixin". El govern central rebutja la possibilitat d'arribar a un acord per fer un referèndum a Catalunya a semblança del que ha passat a Escòcia. Segons fonts de La Moncloa, l'executiu espanyol es mostra disposat a dialogar en tot moment sempre dins dels marges de la llei. Però aquestes fonts subratllen:

"Ni el govern central ni el Parlament poden negociar sobre el que no els pertany. La sobirania nacional correspon al conjunt dels espanyols. Aquesta és la principal diferència amb el cas escocès que posen d'exemple."

El govern espanyol lamenta -segons aquestes fonts- que els partits independentistes insisteixin a demanar aquest referèndum d'autodeterminació que recorda que no es pot negociar perquè és radicalment contrari a la Constitució i a la sobirania nacional. I mostra la seva sorpresa per l'acusació de Puigdemont i Junqueras de falta de diàleg quan considera que són els dirigents independentistes "els que han fet de la falta de diàleg i de la imposició la tònica general de la seva gestió a Catalunya", assenyala La Moncloa, que afegeix que, amb aquesta forma d'actuar, es priva del debat els partits de l'oposició i s'ignora la pluralitat de la societat catalana.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut