Soraya Sáenz de Santamaría a l'acte de SCC (ACN)
Soraya Sáenz de Santamaría a l'acte de SCC (ACN)
Barcelona

La Moncloa nega "cap instrucció política" contra el color groc a la final de Copa

La vicepresidenta espanyola insinua que hi podria haver partides falsejades per finançar el referèndum

Actualitzat

El govern espanyol no es fa responsable de l'actuació de la policia a la final de la Copa del Rei de futbol, on es van requisar samarretes, xiulets i bufandes grogues. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en una entrevista a 8tv, l'ha atribuït a decisions "professionals" relatives a la seguretat.

Segons Sáenz de Santamaría, no hi va haver "cap instrucció política".

L'actuació policial va ser molt criticada. Els advocats de l'associació Drets estudien emprendre accions perquè considera que l'actuació policial va suposar una greu vulneració de drets fonamentals.
 


Sobre l'ús del llaç groc, Soraya ha assegurat que és un símbol que indica "que a Espanya hi ha presos polítics i a Espanya no hi ha presos polítics", ha afirmat.

 

Sáenz de Santamaría insinua que hi podria haver partides falsejades per finançar el referèndum

La vicepresidenta ha insinuat que hi podria haver partides falsejades per finançar el referèndum que el Ministeri d'Hisenda, que té intervinguda l'economia catalana, no va detectar.

"Una cosa és la intervenció de l'administració dels comptes i dels pressuposts, i una altra és que sota aquesta intervenció, per falsejaments o per compromisos que no van tenir la cobertura d'una factura, hi pugui haver aquests pagaments. Això és el que està investigant la justícia amb la col·laboració de tothom."

La vicepresidenta espanyola ha insistit que cal un president de la Generalitat net de causes judicials i que representi "tots els catalans i no només els independentistes":

"El que correspon és que nomenin una persona que pugui fer-se governar la Generalitat, que construeixi un diàleg amb tots i no parli exclusivament amb els propis i els convençuts, que sigui conscient que aquesta societat és plural i està dividida i intenti arribar a acords amb tots".

Sáenz de Santamaría ha assistit a l'acte organitzat per Societat Civil Catalana per lliurar el seu Premi al Seny al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i a l'ex-primer ministre francès Manuel Valls.

ARXIVAT A:
Final Copa 2018MalversacióProcés català
Anar al contingut