El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo (EFE)
El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo (EFE)
Madrid

La Moncloa estudia una casella per triar el castellà com a vehicular a la preinscripció

Actualitzat

Educació preveu incloure una casella d'opció lingüística en els impresos de preinscripció escolar per al curs que ve. D'aquesta manera, les famílies que vulguin podrien matricular els seus fills perquè se'ls escolaritzi utilitzant el castellà com a llengua vehicular.

El número dos del Ministeri d'Educació, Marcial Marín, ha dit que són "sensibles" a aquesta situació. Tanmateix, Marín ha afirmat que durant els propers dies estudiaran si aquesta opció els correspon "en aplicació del 155".

Aquesta casella en la preinscripció és una de les reivindicacions que el col·lectiu AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) ha fet per carta al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo.

Reunió amb SCC

Una de les entitats que també ha reclamat aquesta opció d'escollir la llengua vehicular és Societat Civil Catalana, que aquest dijous s'ha reunit amb Mariano Rajoy a La Moncloa. Segons el president de l'entitat, José Rosiñol, el cap de l'executiu espanyol els ha dit que aquesta petició ja és al ministeri d'Educació i s'està estudiant.

Per Rosiñol, aquesta casella és una "obligació de la Generalitat, anterior a l'aplicació de l'article 155", per la qual cosa no hauria de ser una notícia ni una excepció, "és la norma".

Aquest mateix dijous, Marín també ha explicat que el ministeri ha ampliat la investigació per un suposat adoctrinament a les escoles catalanes als llibres de text de Primària. Fins ara, la investigació es feia només als llibres de Secundària.

 

ARXIVAT A:
Educació Article 155Procés català
Anar al contingut