Mariano Rajoy està molest amb Charles Michel (Reuters)
Mariano Rajoy està molest amb Charles Michel (Reuters)
Brussel·les

La Moncloa es queixa a Bèlgica pel suport del primer ministre a la mediació a Catalunya

Ho apunten mitjans informatius de Bèlgica, que destaquen que el govern de Rajoy ha demanat explicacions a l'ambaixador per aquestes declaracions de Charles Michel en una entrevista a "Le Soir"

RedaccióActualitzat

La posició del primer ministre belga, Charles Michel, sobre el conflicte entre Espanya i Catalunya ha provocat malestar a La Moncloa, segons uns mitjans de Bèlgica. De fet, el gabinet de presidència del govern espanyol s'ha posat en contacte amb l'ambaixador d'aquest país a Madrid per avisar-lo que està "desconcertat" per les últimes declaracions de Michel, segons recullen avui, dijous, els mitjans belgues "De Morgen" i "Het Laatste Nieuws".

Aquests dos mitjans expliquen que l'executiu espanyol està "furiós" per les respostes del primer ministre belga en una entrevista a "Le Soir" la setmana passada, on fa una crida a les autoritats catalanes i espanyoles perquè dialoguin. I també planteja la "mediació internacional i europea" si es constata un "fracàs definitiu" del diàleg entre totes dues parts.

 

 

Concretament, "De Morgen" informa que el responsable de gabinet del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hauria advertit en un mail l'ambaixador després de l'actitud de Michel. "No entenem com un país veí pot fer unes declaracions que posen seriosament en perill les relacions bilaterals", diu el correu enviat pel govern espanyol. Aquest mitjà afegeix que des de La Moncloa troben "inacceptable" que l'executiu belga posi al mateix nivell un "govern regional" i un govern de l'Estat. "Per aplicar la llei, només hi ha atacs al govern espanyol", assenyala el responsable de gabinet de Rajoy.

Un periodista de política de "Het Laatste Nieuws" ha publicat a Twitter el contingut sencer del correu que s'hauria enviat. Segons aquest missatge, el govern espanyol està "intentant limitar" la seva reacció davant aquests fets.

A l'entrevista a "Le Soir", Charles Michel assegura també que la crisi catalana "posa a prova" la Unió Europea perquè estan en joc "qüestions fonamentals com l'expressió del vot, d'opinió o l'ús de la força".

Aquest dijous, Rajoy i Michel coincideixen a Brussel·les en una cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea, una cimera de dos dies que aborda qüestions com la immigració i la seguretat. El conflicte a Catalunya plana en l'ambient.

Una eurodiputada belga compara Rajoy amb Erdogan

Paral·lelament, la diputada belga al Parlament Europeu Helga Stevens ha comparat "l'estil" de Rajoy amb el del primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan. Stevens considera que el govern espanyol ha "intimidat" el cap de govern belga, Charles Michel.

 

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut