La ministra Magdalena Valerio, aquest matí, durant la conferència (EFE)
La ministra Magdalena Valerio, aquest matí, durant la conferència (EFE)
Madrid

Moncloa avisa que reformarà el sistema de pensions per decret si no hi ha consens

Ho ha advertit la ministra de Treball, que confia, però, que la comissió parlamentària del Pacte de Toledo arribi aviat a una entesa

RedaccióActualitzat

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, confia que la comissió parlamentària del Pacte de Toledo arribi "com més aviat millor" a un acord en les recomanacions per reformar el sistema de pensions. En cas contrari, Valerio afirma que "el govern legislarà" i que "espera no haver-ho de fer a través d'un decret llei".

Després de la suspensió, aquest dimecres, de la reunió de la mesa i dels portaveus del Pacte de Toledo, la titular de Treball ha remarcat que és urgent que es reprenguin els treballs. Valerio demana que l'entesa hauria d'incloure les recomanacions que assegurin la suficiència de les pensions, la seva revalorització, perquè els pensionistes no perdin poder adquisitiu, però també la sostenibilitat del sistema. La ministra ho ha afirmat en una conferència organitzada per Nueva Economia Fòrum, a Madrid.

Notícia relacionada: El futur de les pensions, entre el desacord dels partits i el neguit de joves i grans

En la conferència, Magdalena Valerio també ha subratllat que l'executiu ha convertit en indefinits 46.524 contractes temporals fraudulents, gairebé una tercera part dels que es van rubricar el mes passat. Ha dit que l'agost es van enviar cartes a empreses avisant que la Inspecció de Treball i Seguretat Social havia detectat que 80.529 treballadors temporals havien superat el temps legal establert.

La ministra ha reconegut que això pot ser "una gota d'aigua a l'oceà de la precarietat, però que demostra el compromís del govern de canviar les coses i la decisió d'algunes empreses de replantejar-se les polítiques de contractació."

ARXIVAT A:
Pensions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut