Madrid

Monago vol fer una consulta popular per saber si ha de governar la llista més votada

El president extremeny ha anunciat a Madrid que, si surt reelegit, demanarà l'opinió dels ciutadans sobre la modificació de la llei electoral de la seva comunitat autònoma

RedaccióActualitzat

José Antonio Monago anuncia que pensa convocar una consulta popular per modificar la llei electoral a Extremadura. El president extremeny vol saber si els ciutadans prefereixen que governi la llista més votada o si cal reduir la xifra de parlamentaris. Segons Monago, "serà una consulta popular històrica que ens permetrà conèixer de primera mà l'opinió de tots els extremenys i actuar en conseqüència en el Parlament."

En una conferència a Madrid, Monago s'ha compromès a fer aquesta consulta per modificar la llei electoral d'Extremadura si surt reelegit. També ha carregat contra Ciutadans i els ha retret que fins i tot les notes de premsa han de rebre el vistiplau de Barcelona.

Des del PSOE d'Extremadura, el seu secretari general, Guillermo Fernández Vara, ha dit que "més valdria que [Monago] fes consultes sobre els problemes reals de la gent". "Monago només sap parlar de Monago o de mi", ha afirmat el dirigent socialista, que ha afegit que "fa temps que ha oblidat que la gent existeix". "El seu problema més important és ell mateix", assegura Fernández Vara.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut