Arias Cañete i Monago se saluden durant la campanya electoral a la població d'Alonso de Ojeda, Càceres
Monago: "Els resultats electorals del PP són heroics". (Foto: EFE)
Mèrida

Monago avisa que tan dolent és l'ascens de l'extrema dreta a França com la irrupció de Podem a Espanya

El president extremeny diu que els resultats del PP són "heroics" si es té en compte el paper dels partits del govern a la resta d'Europa

RedaccióActualitzat

El president de la Junta d'Extremadura considera que "tan dolent" és l'auge de l'extrema dreta a França, amb el Front Nacional de Marine Le Pen, com la presència de l'extrema esquerra a Espanya, en al·lusió a la formació Podem de Pablo Iglesias, que va aconseguir més d'un milió de vots i cinc diputats a les eleccions europees de diumenge. José Antonio Monago creu que, en els dos casos, els seus plantejaments són "molt radicals".

Monago s'ha expressat d'aquesta manera quan li han demanat la valoració sobre els resultats de les eleccions i les paraules del vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, que ha alertat del "ressorgiment de l'extrema esquerra" com Podem que "cal analitzar". El president extremeny ha fet aquesta reflexió: "Aquí s'espanta tothom amb l'ascens de l'extrema dreta a França i no amb el de l'extrema esquerra a Espanya". "Sembla com si alguns extrems grinyolessin més o menys", ha afegit el dirigent del PP.

Sobre els resultats del PP, que ha guanyat les europees després de perdre més de cinc milions de vots i vuit escons, José Antonio Monago creu que el que ha fet el seu partit és "heroic", tenint en compte els resultats obtinguts per les formacions de govern en la resta d'Europa. "Són gairebé una excepció" al continent, ha dit el president de la Junta en referència al triomf del seu partit a l'estat espanyol. Segons Monago, els canvis els ha de fer "fonamentalment el PSOE" i ha remarcat que les dades electorals s'han de "mirar minuciosament", però amb la idea que "no són extrapolables" a uns comicis autonòmics o generals.

 

Anar al contingut