"Món petit", de Marcel Barrena
"Món petit", de Marcel Barrena
Dimarts 21 de febrer, a les 20.10, Cinemes Texas

"Món petit" es projecta al cicle "Joies que mai hem d'oblidar"

El director Marcel Barrena presenta la projecció de "Món petit", Premi Gaudí a la millor pel·lícula documental el 2014 i Premi Doc U Award a l'IDFA, el Festival Internacional de Cinema Documental d'Amsterdam, on es va estrenar el 2012. El documental narra la història d'Albert Casals, un jove d'Esparreguera de vint anys que viatja amb la seva companya fins als antípodes de casa seva, Nova Zelanda, sense diners, equipatge, ni poder caminar.

Actualitzat

Cada dimarts, els Cinemes Texas de Barcelona recuperen una pel·lícula important de la cinematografia catalana amb la presència del director. El 21 de febrer és el torn de "Món petit". Gairebé cinc anys després de la seva estrena mundial a l'IDFA, el Festival Internacional de Cinema Documental d'Amsterdam, on va recollir el primer guardó, el director Marcel Barrena presenta una història que va commoure públic i crítica amb la seva mirada optimista sobre la vida, la de l'Albert Casals.

 

Sinopsi

L'Albert Casals és un jove que es mou amb cadira de rodes a causa d'una leucèmia patida amb només 5 anys. Una circumstància que no li ha impedit fer realitat el seu somni: viatjar per tot el món. I fer-ho a la seva manera. Sense diners, sovint sense companyia i sense equipatge.

Mesclant les tècniques de l'autofilmació amb els mètodes tradicionals del gènere documental coneixerem qui és aquest noi, la seva història d'amor, la seva filosofia de vida, i la manera d'educar dels seus pares.

Veurem com l'Albert i la seva xicota, l'Anna, van des de Barcelona fins a un remot far de Nova Zelanda. O com fracassen en l'intent. El recorregut (i el documental) pot ser considerat una bogeria, un romanç o una epopeia. O potser una mica de cada.

 

 

 

 

Fitxa tècnica
Direcció: Marcel Barrena
Guió: Marcel Barrena, Víctor Correal i Adrià Cuatrecases
Producció executiva: Víctor Correal, Adrià Cuatrecases i Oriol Maymó
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció executiva TVE: Andrés Luque
Productors associats: Albert Casals, Anna Socías i Marcel Barrena
Producció delegada TVC: Ruth Llòria
Auxiliar de producció: Laia Niubò
Fotografia: Albert Serradó i Víctor Torija
Muntatge: Marcel Barrena, Domi Parra, Luis Rico i Víctor Torija
Música: Pau Vallvé
So: Cannonball Sound
Animació: Nueve Ojos
2012
Una producció d'Umbilical Produccions i Corte y Confección de Películas, en coproducció amb Televisió de Catalunya i TVE, amb la participació de CANAL + i el suport de l'ICEC i l'ICAA.
Anar al contingut