Moments de tensió a la delegació del govern amb càrregues policials

Càrregues contra alguns periodistes a la delegació del govern espanyol

RedaccióActualitzat

Aquesta tarda, la gent, convocada majoritàriament per les xarxes socials, ha començat a sortir al carrer a manifestar-se contra la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que ha enviar a la presó Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva.  

A les vuit del vespre, milers de persones ja ocupaven els carrers, s'havien reunit als diversos punts de trobada de Barcelona, i han començat la marxa cap a la delegació del govern, fortament protegida pels Mossos d'Esquadra des d'una estona abans.

 

 

De fet, han acordonat tot el perímetre de l'illa on hi ha la delegació, a la cantonada dels carrers Mallorca i Roger de Llúria. La mesura afecta el trànsit de tots els carrers del voltant.

 

 

S'hi han viscut moments de tensió i alguna càrrega amb ferits. Alguns periodistes han estat agredits pels Mossos. Segons els Mossos d'Esquadra, no hi ha hagut càrregues, "hi ha hagut defensa del cordó policial". El SEM diu que ha atès a 22 persones, ferides lleus, i dues menys greus, per contusions, a causa de les càrregues policials.

Les càrregues s'han repetit en diversos moments de la tarda nit.

 

 

 

Els Mossos disparen salves per dispersar els concentrats davant de la Delegació

Els Mossos d'Esquadra han disparat salves i han mostrat llançadores de projectils de precisió per intentar dispersar als concentrats que intenten desbordar el perímetre policial davant de la Delegació del Govern.

Els Mossos d'Esquadra, davant les empentes i els moments de tensió protagonitzats amb els manifestants, han detonat algunes salves i també han utilitzat les seves porres per intentar dispersar els concentrats.

Els Mossos, que diverses vegades han alertat pels altaveus que carregarien si els concentrats no deixaven d'intentar excedir la línia policial, també han mostrat les llançadores de projectils de precisió, que substitueixen les escopetes de pilotes de goma, que a Catalunya estan prohibides des de maig del 2014 després d'un acord del Parlament.
 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut