Mèxic

Molts supervivents del terratrèmol encaren un futur incert

El nou balanç de víctimes parla de 273 morts i fins ara s'han rescatat 60 persones amb vida

Juli RodésActualitzat

A Mèxic, s'ha rescatat 60 persones amb vida després del terratrèmol de dimarts, que, segons l'últim balanç oficial, hauria causat 273 morts.

Ara per ara la urgència és mirar de trobar més supervivents. En aquest sentit, el govern mexicà ha assegurat que continua amb les tasques de rescat i que, ara per ara, encara no enderrocarà cap edifici.

 

L'altra prioritat és saber quantes persones han perdut casa seva.

Es calcula que el sisme ha afectat més de 20.000 habitatges, i arquitectes i enginyers treballen per determinar a quins hi poden tornar les persones que hi vivien.

 

Els afectats, mentrestant, continuen a la cinquantena de refugis habilitats per les autoritats, s'estan a cases de familiars o d'amics o, també en molts casos, dormen al ras o dins dels seus cotxes.

 

Molts damnificats encaren un futur incert, perquè, sense recursos econòmics, depenen completament de l'Estat per poder tornar a tenir un sostre.

Encara no s'ha pogut establir l'abast complet del dany causat pel terratrèmol, però la filial mexicana de Citigroup ja calcula que el país creixerà per sota de les previsions inicials per a aquest 2017.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut