Molts óssos bruns de la serralada Cantàbrica no han hibernat al febrer

Els experts han detectat que molts óssos bruns que hi ha a la serralada Cantàbrica no han hibernat aquest mes de febrer perquè durant tot l'any han menjat prou com per no tenir la necessitat de descansar. Aquesta és la primera vegada que s'observa aquest comportament.
Molts óssos bruns de la serralada Cantàbrica no han hibernat al febrer
Santander

Molts óssos bruns de la serralada Cantàbrica no han hibernat al febrer

Els experts han detectat que molts óssos bruns que hi ha a la serralada Cantàbrica no han hibernat aquest mes de febrer perquè durant tot l'any han menjat prou com per no tenir la necessitat de descansar. Aquesta és la primera vegada que s'observa aquest comportament.
Redacció
Imatge d'un ós bru que intenta pescar en un riu

Els óssos bruns de la serralada Cantàbrica ja no hibernen

Molts óssos bruns de la serralada Cantàbrica, que s'estén entre Galícia i el País Basc, han deixat d'hibernar el mes de febrer, segons han observat els experts. Guillermo Palomero, president de la Fundació Oso Pardo, afirma que "per primera vegada", i concretament a diferents punts d'aquesta serralada, s'ha detectat un "comportament que no es correspon amb l'habitual forma d'actuar dels óssos" que és el fet que molts exemplars d'aquesta espècie "es van saltar el mes passat la hibernació". Aquest comportament afecta tant els mascles com les femelles, i també les cries, que durant l'any han menjat tot el que han volgut perquè no han necessitat descansar. El president d'aquesta ONG, que es dedica a l'estudi de l'ós bru, ha afegit que ara cal veure si aquesta actitud es converteix en una pauta.

La població d'óssos bruns a la serralada Cantàbrica s'eleva ja a uns 180, dels quals 30 són femelles i 60 cries. En les dues últimes dècades s'ha triplicat el nombre d'exemplars, segons el cens provisional d'aquesta espècie. Aquest creixement s'ha accentuat a la zona d'Astúries, Lleó i Lugo. Guillermo Palomero considera que es tracta d'uns "bons resultats" perquè representa una recuperació de la població d'aquests mamífers "que estan desapareixent a Europa i que en altres llocs ja s'han extingit".