Pla obert amb els consellers de Territori i Governació, Josep Rull i Meritxell Borràs, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, entre d'altr…
Pla obert amb els consellers de Territori i Governació, Josep Rull i Meritxell Borràs, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, entre d'altres, al mig del grup d'habitatges Sant Isidori, el 31 d'agost de 2017. (Horitzontal)

Mollerussa té previst declarar en ruïna i enderrocar el grup d'habitatges Sant Isidori en un màxim de 4 anys

ACN Mollerussa.-L'Ajuntament de Mollerussa té previst declarar en ruïna i posteriorment enderrocar els grup d'habitatges Sant Isidori que actualment presenten un estat de degradació important. L'alcalde Marc Solsona ha explicat que en breu estaran els informes enllestits per tirar endavant aquesta operació que es fa a través d'un conveni amb els departaments de Governació i Habitatge, i Territori i Sostenibilitat. El grup inclou quatre edificis que acullen uns 160 pisos construïts als anys 60 del segle passat i en un termini màxim de quatre anys s'enderrocaran. Les poc més de 100 famílies que hi viuen es reallotjaran en pisos de la mateixa capital del Pla d'Urgell i pagaran preus de lloguer social que s'adaptarà a les seves capacitats econòmiques.

Solsona ha destacat que la signatura del conveni li produeix una sensació ''agredolça'' pel fet que suposa ser l'inici de final d'aquest conjunt d'habitatges ''històric'' de municipi però que l'evidència del seu mal estat fa que es requereixin actuacions urgents. Per aquest motiu, una vegada fets els estudis socioeconòmics i estructurals dels edificis, es decretarà la ''ruïna tècnica'' del conjunt i es començarà a gestionar l'enderroc. Els veïns ja han començat a ser avisats per carta i la voluntat es dur a terme tota l'operació en un termini màxim de 4 anys, si pot ser al ritme d'un bloc per any o fins hi tot més ràpid.L'Incasòl posarà a disposició una oficina tècnica de gestió per ''entrar al detall de cadascuna de les realitats'' de les famílies que actualment viuen al grup Sant Isidori. Així ho ha remarcat el conseller de Territori, Josep Rull, que ha assegurat que es farà una gestió ''personalitzada, cas per cas'', partint de l'experiència d'altres realitats similars a Catalunya com Sant Cosme al Prat de Llobregat, Can Anglada a Terrassa, El Governador a Barcelona o Súria.Al grup Sant Isidori hi ha propietaris de tota la vida, llogaters i pisos buits que són propietat dels bancs. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha explicat el ''compromís'' de ''donar sortida'' a totes les famílies perquè puguin disposar d'un habitatge a Mollerussa. En aquest sentit, ha assegurat que no hi haurà problema de disposició perquè la capital del Pla d'Urgell compta amb més de 280 habitatges buits per donar resposta a les poc més de 100 famílies que hi ha al grup. Se'ls oferirà lloguers socials que variaran en funció dels seus ingressos i que per tant se situaran a l'entorn del 10, 12 o 18% dels seus ingressos.Properament l'Ajuntament de Mollerussa ja delimitarà amb tanques bona part del perímetre del grup Sant Isidori per garantir la seguretat ja que hi ha punts amb despreniments de façana. En els darrers anys s'han hagut d'apuntalar balcons i també alguns han caigut i posteriorment s'han tapat les obertures amb taulons de fusta per evitar caigudes.Per tal de fer seguiment i control dels acords del conveni es crearà una comissió de seguiment i una comissió tècnica integrades per representants de totes tres entitats. Les comissions tractaran totes les qüestions relatives a la casuística i el procediment, analitzaran les alternatives i concertaran solucions concretes per cada cas.

Anar al contingut