Pla curt on es pot veure els pals de les banderes de l'Ajuntament de Mollerussa sense l'espanyola i l'europea, el 2 d'octubre de…
Pla curt on es pot veure els pals de les banderes de l'Ajuntament de Mollerussa sense l'espanyola i l'europea, el 2 d'octubre de 2017. (Horitzontal)

Mollerussa retira les banderes espanyola i europea arrel de la violència policial de l'Estat contra l'1-O

ACN Mollerussa.-L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va ordenar retirar ahir diumenge a la tarda les banderes espanyola i europea del capdamunt de l'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell. Ho va fer arrel dels ''gravíssims'' fets ocorreguts arreu del país amb les actuacions violentes de la Guàrdia Civil i la policia espanyola contra milers de ciutadans que volien votar pel referèndum de l'1 d'octubre. Segons Solsona, la bandera espanyola no el representa i l'europea l'ha retirada per la falta de reacció de la Unió Europea davant la repressió. En aquest sentit però, l'alcalde espera poder tornar a posar ben aviat l'europea quan hi hagi una reacció més contundent sobre el que va passar durant el referèndum. Ara només onegen la Senyera i la bandera amb l'escut de Mollerussa.

Els tres col·legis electorals de Mollerussa van ser dels afortunats que no va rebre la visita dels cossos policials espanyols durant l'1 d'octubre i per tant no van ser objecte de la violència repressiva que van repartir els agents per molts punts del país. Això va fer que la jornada electoral es pogués desenvolupar amb certa normalitat tot i el temor de la possibilitat que apareguessin els agents. La gent va concentrar-se pacíficament i de forma multitudinària durant tot el dia als col·legis electorals per defensar les urnes.

Anar al contingut