Pla mig de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, mostrant una gràfica de l'evolució del deute, el 28 de març de 2017. (Horitzontal)
Pla mig de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, mostrant una gràfica de l'evolució del deute, el 28 de març de 2017. (Horitzontal)

Mollerussa redueix gairebé a la meitat el deute en 6 anys i el situa en 11 MEUR

Actualitzat

ACN Mollerussa.-L'Ajuntament de Mollerussa ha aconseguit reduir l'endeutament des del 2010 en gairebé la meitat, en concret un 47,5%, o sigui 9,9 milions d'euros que el situen en 10.953.381 euros, una xifra que representa 1,3 milions menys que al 2015.Així ho ha explicat aquest dimarts l'alcalde Marc Solsona que ha indicat que en aquest període, el deute a proveïdors ha passat de ser de 7,3 milions d'euros a 355.367 euros, mentre que el deute a les entitats bancàries, que era de 13,5 milions, ha passat a ser de 10,6 milions. Solsona ha destacat que aquestes xifres són favorables per tal de poder afrontar en condicions el pla d'inversió d'obres que es portarà a terme al centre de la ciutat a partir del proper estiu. En aquest sentit, també ha remarcat que l'Ajuntament tanca l'any sense cap factura pendent de pagar i només 11 d'elles per un import de 1.181 euros han superat el període de pagament de 30 dies, una xifra que contrasta amb els 7,8 milions que havien arribat a computar així al 2010.

Amb aquestes xifres, el deute per habitant a Mollerussa se situa al finalitzar l'any en 697 euros mentre que quan va començar el mandat era de 1.419 euros, segons ha explicat Marc Solsona, que ha afegit que per cinquè any consecutiu des del 2010 s'aconsegueix liquidar els comptes amb un resultat positiu. L'alcalde de Mollerussa ha donat aquestes xifres al parlar de la liquidació del pressupost 2016, que serà un dels punts que es tractaran al Ple ordinari del proper dijous.Segons Solsona, són ''xifres importants de context ja que si no tinguéssim l'economia sanejada no podríem fer front a les futures obres'' planificades en el Pla d'Inversió 2017-2018. A més a ha afegit que el fet que s'hagi de demanar un crèdit de 3 milions per poder-les finançar, ''no alterarà el compromís inicial de mandat que era deixar l'Ajuntament al 2019 per sota del 75% de ràtio d'endeutament''. Al tancament de 2016, el ràtio d'endeutament se situa en el 83% per sota del 110% permès, segons l'alcalde, que ha afegit que s'ha aconseguit reduir en 5 punts la previsió fixada amb l'aprovació del pressupost liquidat.Solsona també s'ha referit a la situació del Patrona de Fires, que per contra, ha tancat amb 68.105 euros de factures pendents d'aplicació, 51.429 euros dels quals corresponen a despeses relatives a la Fira E-Vents, a la que ''s'ha volgut donar un impuls especial en el primer any i això ha estat més costós del que preveiem''.Un altre dels punts de l'ordre del dia del Ple és l'aprovació d'una modificació del pressupost actual per una quantia total de 65.023 euros, que serà finançada amb baixes de crèdit pel mateix import. La partida més destacada són els 18.298 euros que ha costat la reparació dels filtres de la piscina coberta petita que es van haver de canviar a mitjans de mes.

Anar al contingut