Pla general on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora de Festes amb representants de diferents entitats del municipi…
Pla general on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora de Festes amb representants de diferents entitats del municipi que participen a la Festa Major, el 9 de maig de 2017. (Horitzontal)

Mollerussa eliminarà el bany lliure a la piscina durant les activitats aquàtiques de la Festa Major

ACN Mollerussa.-L'Ajuntament de Mollerussa ha decidit prohibir el bany lliure a la piscina gran del recinte de les piscines municipals durant les activitats aquàtiques que tradicionalment es desenvolupen la tarda del divendres de Festa Major, el proper 19 de maig. Segons ha explicat l'alcalde, Marc Solsona, d'aquesta manera es vol ''controlar l'activitat'' de forma que esdevingui un circuït tancat per aquells infants i joves que la vulguin dur a terme i es pretén evitar així ''ensurts'' com el que va tenir lloc l'any passat quan una nena de 5 anys va estar a punt d'ofegar-se perquè no sabia nadar. La Festa Major de Mollerussa s'ha presentat aquest dimarts i compta com a caps de cartell en l'apartat de concerts de nit per al jovent amb els Txarango i els Animal. Enguany més d'una vintena d'entitats del municipi s'han implicat activament en actes de la programació que compta amb un pressupost de 90.000 euros.

L'ofegament d'una nena de cinc anys a la piscina gran de Mollerussa l'any passat durant les activitats aquàtiques incloses en el programa de Festa major ''ha posat un punt d'alerta'' a l'equip de govern de manera que enguany, durant la mateixa activitat es prohibirà el bany lliure. Tot i que la nena se'n va sortir conseqüències però va haver de ser evacuada a l'hospital en helicòpter, Marc Solsona ha justificat la mesura perquè la ''massificació'' d'aquesta activitat ''condiciona'' el control de tots els que es banyen lliurement per part dels socorristes, de manera que els que es vulguin banyar hauran de fer les activitats aquàtiques amb els monitors. Les activitats aquàtiques anaven precedides d'un bany d'escuma que el consistori també ha decidit reubicar a la pista del Parc Municipal per tal de deixar el recinte de les piscines tancat una vegada hagi finalitzat l'activitat i d'aquesta manera tot el públic es desplaci a una altra zona. Aquest és un dels principals canvis del programa de la Festa Major de Mollerussa, que té lloc del 18 al 21 de maig i s'ha presentat aquest dimarts a l'Ajuntament. L'acte ha comptat amb l'assistència d'una bona part dels representants de les 23 entitats del municipi que col·laboren activament amb la programació. Marc Solsona ha destacat que després de la reorientació que es va decidir adoptar fa uns anys principalment a causa dels ajustos pressupostaris, ara s'ha aconseguit crear una ''festa oberta a la gent'' que ''recupera el caràcter popular i de carrer''. Això permet, d'una banda, ajustar als números, situats en un pressupost de 90.000 euros, però conservar el ''bon nivell musical'' amb orquestres capdavanteres i grups per a les nits joves de renom com els Txarango, que actuaran dissabte, o els Animal, que ho faran el divendres. La festa comptarà novament amb una actuació castellera, música jazz de la mà de la Vella Dixeland i focs a l'inici amb els Diables ARF de Mollerussa i un castell de focs a la cloenda de diumenge. Una novetat és la Festa Holi que es farà dissabte.La col·laboració d'entitats, que organitzen activitats com la trobada gegantera, la tirada de bitlles, una gimcana amb proves extremes, o una trobada motera, entre d'altres, es traduirà en les properes setmanes en la creació d'una Comissió de Festes oberta a tota la ciutadania per tal de treballar ja en altres activitats del municipi i també la Festa Major de l'any que ve.

Anar al contingut