Moià tindrà un destacament dels Mossos les 24 hores del dia que compartirà espai i recursos amb la Policia Local

Moià tindrà un destacament dels Mossos les 24 hores del dia que compartirà espai i recursos amb la Policia Local

Moià tindrà un destacament dels Mossos les 24 hores del dia que compartirà espai i recursos amb la Policia Local

Pla detall de la placa dels Mossos d'Esquadra que ja hi ha instal·lada a l'entrada de l'edifici de  la Policia Local de Moià. Imatge publicada el 13 d'octubre de 2016 (Horitzontal).

Pla detall de la placa dels Mossos d'Esquadra que ja hi ha instal·lada a l'entrada de l'edifici de la Policia Local de Moià. Imatge publicada el 13 d'octubre de 2016 (Horitzontal).

ACN Moià.-L'Ajuntament de Moià i el Departament d'Interior estan acabant de tancar els serrells d'un conveni pel qual s'instal·larà una comissaria dels Mossos d'Esquadra a Moià, que donarà cobertura a tota la comarca i que col·laborarà amb la Policia Local del municipi. L'alcalde, Dionís Guiteras, ha explicat a l'ACN que d'aquesta manera s'optimitzaran "al màxim" els recursos "en una nova experiència que permetrà que dos cossos policials col·laborin molt més estretament i directament al territori". Després d'unes obres d'adequació de l'edifici, els dos cossos compartiran l'espai que actualment ocupa la Policia Local a la casa consistorial. Segons Guiteras, amb la nova comarca, "ens toca i és de justícia que tinguem un servei de proximitat molt més eficient del que malauradament es pot donar ara mateix des de les comissaries de Vic, Manresa o Caldes de Montbui". Està previst que la nova patrulla dels mossos sigui operativa a principis del 2017.

El pla d'ajust a què el Ministeri d'Hisenda va sotmetre l'Ajuntament de Moià contemplava que el servei que presta la Policia Local no era obligatori. De fet, l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha explicat que el cost dels agents de la Policia Local "tensiona molt" els migrats recursos humans i econòmics del consistori. Per tant, "el sentit comú des d'un punt de vista estrictament comptable ens diu que hauríem de tancar aquest servei". Tot i això, Guiteras ha destacat que "ens sembla imprescindible poder-lo mantenir". En aquests moments, per exemple, si hi ha un accident al Moianès i els Mossos d'Esquadra no es poden traslladar al territori per una qüestió de distàncies o efectius és la Policia Local de Moià qui es desplaça al lloc dels fets a qualsevol punt de la comarca, "però d'una manera limitada". "Si els podem tenir aquí i podem ajuntar els dos cossos i col·laborar estretament és una avantatge enorme que alliberarà de feina tant als mossos com a la Policia Local", ha explicat el batlle. En termes numèrics, Dionís Guiteras ha explicat que la nova comissaria suposarà un "salt qualitatiu". Actualment, la plantilla local està formada per set agents, però amb la nova patrulla dels Mossos d'Esquadra, i quan entri en funcionament la comissaria, el servei de seguretat a la comarca passarà a estar format per entre 17 i 20 persones. L'Ajuntament de Moià avançarà la inversió per a l'adequació de l'espaiLa nova col·laboració dels dos cossos en un mateix espai no es podrà fer d'immediat, ja que encara caldrà obrir un període d'obres per poder habilitar les dependències de la Policia Local de Moià. "Entenem que un territori tan petit com el Moianès no necessita un edifici enorme amb molts agents, però sí que és de justícia poder tenir un servei de proximitat i eficient que ara mateix no es pot donar des de Vic, Manresa o Caldes de Montbui", ha explicat Dionís Guiteras. Els treballs començaran properament i requeriran una inversió d'entre 50.000 i 80.000 euros, que avançarà el consistori moianès, cosa que permetrà que les obres s'iniciïn "el més ràpid possible". En el conveni que signaran les dues parts s'establirà la manera com Interior retornarà la inversió que farà l'Ajuntament quan el Departament disposi de capacitat pressupostària. "El més important és que puguem obrir ja i que no sigui per una qüestió de diners que no es pugui donar un servei", ha explicat Guiteras. L'alcalde s'ha mostrat molt satisfet per l'establiment permanent dels Mossos d'Esquadra a la comarca, ja que ajudaran a donar un servei "com déu mana" als ciutadans del Moianès. Segons ha explicat, "aquesta és una de les coses en positiu que ha portat la nova comarca".