Imatge de la cançó pregó de la Festa Major de Moià 2012
Imatge de la cançó pregó de la Festa Major de Moià 2012
Moià

Moià reivindica que és "molt més que un deute municipal" amb un vídeo pregó anticrisi

L'Ajuntament de Moià, un dels més endeutats de Catalunya, grava una flaixmob pregó per la festa major per combatre el desànim i reivindicar que el municipi té moltes altres cares més amables que l'econòmica.

RedaccióActualitzat
Moià ha decidit combatre el desànim per la crisi econòmica i l'elevat deute que arrosseguen i reivindicar-se en un vídeo que han titulat "Moià és molt més que un deute municipal". Aprofitant la festa major, han gravat una flaixmob que pretén plasmar l'optimisme dels seus habitants tot i el deute de 23 milions d'euros que té l'Ajuntament, un dels més elevats de Catalunya.

El vídeo, que es va gravar com a pregó de la festa major, és una cançó a ritme de rumba que presenta Moià com un poble amb història, entusiasta i acollidor. Hi han participat unes 300 persones d'una vintena d'entitats del poble inclòs l'alcalde, Dionís Guiteras, que ha heretat una situació molt complicada. Tots plegats reivindiquen que el municipi té moltes altres cares més amables que l'econòmica. Des del 13 d'agost, quan el van pujar a YouTube, el vídeo circula per internet i s'està fent popular, amb més d'11.000 visites a internet.

El vídeo, que obre el mateix alcalde, té una tornada que fa: "Moià és la gent que la fa gran, Moià és desig d'anar endavant, fem que aquest cant s'escolti arreu soni ben alt. Moià bressol de catalans, Moià supera els desencants, Moià és molt més, molt més que un deute municipal".

La cançó recorda que aquest municipi, la capital de la comarca natural del Moianès, té com a fills il·lustres Rafael de Casanova, últim conseller en cap abans de l'11 de setembre del 1714, o el tenor Francesc Viñas. Els moianesos, que van veure com l'Ajuntament es declarava en fallida al juliol de l'any passat, posa humor a la realitat econòmica durant 4 minuts, tot cantant que paguen "l'IBI més alt que un pis al Passeig de Gràcia", conclouen que "per més que s'infli el globus, Moià anirà endavant!".



Anar al contingut