Atenes

Mobilitzacions pel "sí" i el "no" en l'últim dia de campanya per al referèndum de Grècia

Més de 20.000 persones en cada un dels actes que han fet els partidaris del "sí" i el "no" al centre d'Atenes

RedaccióActualitzat

Grans mobilitzacions i algun incident, aquest divendres al vespre, a Grècia, en l'últim dia de campanya per al referèndum de diumenge, mentre Brussel·les torna a advertir dels efectes d'una victòria del "no".

Als mítings de final de campanya, els partits polítics grecs llancen els seus últims missatges davant d'unes enquestes que pronostiquen un resultat molt ajustat. Segons les primeres dades de la policia, hi ha més de 20.000 persones en cada un dels actes que es fan al centre d'Atenes.

Els partidaris del "sí" en el referèndum, una plataforma formada per partits polítics, empresaris i sindicats partidaris del "sí", s'han concentrat a la plaça de l'Estadi. L'alcalde de la capital, l'indepedent Iorgos Kaminis, ha criticat Tsipras, de qui diu que ha perdut la credibilitat. A més, considera que ha obligat els grecs a votar sense donar-los temps per pensar i debatre amb calma sobre una pregunta que ningú no entén

Mentrestant, els defensors del "no", que impulsa el partit governamental, Syriza, han omplert la plaça Sintagma en un acte que ha començat amb algun enfrontament entre manifestants i policia i que ha tancat el primer ministre, Alexis Tsipras.

Tsipras ha assegurat a la gent que votant contra les propostes dels creditors faran història. També ha dit que diumenge no solament decidiran viure a Europa, sinó viure-hi amb dignitat

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut