La majoria dels sindicats del sector han secundat la convocatòria
La majoria dels sindicats del sector han secundat la convocatòria
Barcelona

Mobilitzacions arreu del país en defensa de la comunitat educativa i l'escola catalana

La majoria dels sindicats del sector s'han concentrat sota el lema "Deixeu l'educació en pau. Volem educar en llibertat"

Actualitzat

Mobilitzacions de la comunitat educativa a tot el país en defensa del model d'escola catalana i dels professors encausats a causa del referèndum de l'1 d'octubre. Les concentracions han estat convocades per la majoria dels sindicats del sector sota el lema "Deixeu l'educació en pau. Volem educar en llibertat".

A Barcelona, unes 300 persones s'han concentrat davant de la delegació del govern espanyol. Allà han cridat consignes com "Volem educar en llibertat. Entre els que hi han participat hi havia representants de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca.

Josep Lluís Alcázar, professor de l'Institut El Palau i delegat sindical de la CGT, que ha recordat el perill que suposa que l'acusació que han rebut alguns dels docents d'aquest centre s'hagin fet extensives a tot el col·lectiu.

"Aquesta sensació que estem vigilats està començant a afectar. No només al Palau, per descomptat, sinó que s'està estenent arreu i això és una cosa que no podem permetre."

A Tarragona, un centenar de persones de diversos sindicats s'han concentrat a la plaça Imperial Tarraco, davant la subdelegació del govern. Hi han anat membres dels sindicats USTEC STEs, USOC, UGT, CGT, CCOO i ASPEC. Han llegit un manifest en defensa de la llibertat a l'hora d'educar. El representant Josep Maria Cartanyà, portaveu de la USTEC a Tarragona, ha dit que estaran al costat dels professors acusats de delictes com el d'odi.

Mentrestant, a Girona, unes 200 persones s'han concentrat també davant la subdelegació del govern espanyol per mostrar la seva solidaritat amb els docents afectats i han reclamat poder educar amb llibertat. Al final de l'acte, s'ha llegit el manifest unitari.

I a Lleida, els manifestants han portat pancartes on s'han autoacusat irònicament d'adoctrinar mitjançant la poesia i les matemàtiques. Han estat unes 200 persones que s'han concentrat davant la subdelegació del govern espanyol.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut