Mobilització històrica a Lleida per rebutjar la violència de les forces de seguretat de l'Estat durant l'1-O

Mobilització històrica a Lleida per rebutjar la violència de les forces de seguretat de l'Estat durant l'1-O

Mobilització històrica a Lleida per rebutjar la violència de les forces de seguretat de l'Estat durant l'1-O

Milers de lleidatans han sortit al carrer el 3 d'octubre del 2017 per expressar el seu rebuig a l'actuació violenta dels cossos de seguretat de l'Estat durant el referèndum de l'1 d'octubre. (Horitzon

Milers de lleidatans han sortit al carrer el 3 d'octubre del 2017 per expressar el seu rebuig a l'actuació violenta dels cossos de seguretat de l'Estat durant el referèndum de l'1 d'octubre. (Horitzontal)

ACN Lleida.-Milers i milers de persones es manifesten aquesta tarda pels carrers de Lleida per fer visible el seu rebuig a les actuacions violentes protagonitzades per la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l'1 d'octubre. Són molts els lleidatans que han sortit al carrer en una mobilització històrica a la capital del Segrià per expressar així la seva indignació davant uns fets que molts veïns de Lleida van viure en primera persona en els diferents col·legis lectorals de la ciutat on les forces de seguretat de l'Estat van intentar impedir amb l'ús de la força la celebració del referèndum. Sota el lema "Contra la repressió, per les llibertats" i encapçalada per uns 150 tractors, la marxa ha arrencat a les 18 hores de la plaça Ricard Viñes per dirigir-se a la delegació del Govern i finalitzar davant de la subdelegació del govern espanyol a la capital del Segrià. La manifestació s'emmarca, per una banda, en l'aturada de país convocada des de la Taula per la Democràcia, i d'altra en la jornada de vaga general convocada des d'alguns sindicats.

Unes 45.000 persones, segons els Mossos d'Esquadra, es manifesten pels carrers de Lleida per expressar de forma unànime el seu rebuig a l'actuació policial de la policia de l'Estat i la Guàrdia Civil durant l'1 d'octubre. Uns 150 tractors encpaçalen una marxa en què persones anònimes de diferents edats han estat les encarregades de portar la pancarta amb el lema "Contra la repressió policial, per les llibertats". En la mobilització s'han vist moltes estelades, senyeres i, fins i tot alguna bandera espanyola, però també moltes pancartes que ciutadans han elaborat cridant en defensa de la democràcia i denunciant la repressió policial protagonitzada per la policia de l'Estat i la Guàrdia Civil per intentar impedir la celebració del referèndum de diumenge. Desenes de bombers, que han rebut l'escalf dels assistents, han establert un cordó de seguretat als dos laterals de la manifestació per tal d'intentar evitar qualsevol incident. Durant la marxa, que es desenvolupa en un ambient pacífic i festiu, els milers de participats han deixat anar consignes com ara "hem votat a la vostra cara", "fora les forces d'ocupació", "els carrers seran sempre nostres" o demanant la dimissió de l'alcalde Àngel Ros. Entre els assistents, a més de milers de veïns de Lleida també hi havia molta gent vinguda de municipis propers a la capital del Segrià. També representants de partits polítics, de sindicats, d'entitats, de col·lectius com els dels advocats, entre molts altres, i d'organitzacions de la societat civil. La manifestació ha arrencat a les 18 hores d'una plaça Ricard Viñes plena de gom a gom i ha continuat cap a l'avinguda de Balmes, rambla d'Aragó i avinguda Catalunya, on els participants han fet una aturada davant la delegació del Govern a Lleida i han entonat els Segadors. A continuació, la marxa ha prosseguit per l'avinguda de Madrid, avinguda de Blondel, avinguda de Francesc Macià i està previst que finalitzi a la plaça de la Pau, davant la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida.