Mobilització contra la construcció d'un xalet a la platja del Golfet de Calella de Palafrugell

El Golfet és una de les cales més verges que queden a Calella de Palafrugell, on s'està construint un xalet d'uns 700 metres quadrats, a primera línia de mar
Mobilització contra la construcció d'un xalet a la platja del Golfet de Calella de Palafrugell
Calella de Palafrugell

Mobilització contra la construcció d'un xalet a la platja del Golfet de Calella de Palafrugell

El Golfet és una de les cales més verges que queden a Calella de Palafrugell, on s'està construint un xalet d'uns 700 metres quadrats, a primera línia de mar
Redacció
El Golfet amb la construcció del xalet a dalt del penya-segat

El Golfet amb la construcció del xalet a dalt del penya-segat

Veïns i estiuejants contraris a la construcció d'un xalet de grans dimensions a la platja del Golfet de Calella de Palafrugell, al Baix Empordà, s'han mobilitzat aquest dissabte en contra de les obres. Tenen previst constituir-se com a associació abans que s'acabi el mes de maig i no descarten portar el cas als tribunals.

La casa, d'uns 700 metres quadrats, s'està construint a primera línia de mar damunt el penya-segat de la cala del Golfet. Des de l'entitat #salvemelgolfet assenyalen que malmet la Costa Brava i, a més, infringeix la Llei de Costes.

Paral·lelament, denuncien que la casa està en un entorn natural protegit i que el projecte no té l'estudi d'impacte paisatgístic ni l'informe de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge de la Generalitat.

Reclamen a l'Estat i a la Generalitat que aturin les obres.

 

Veïns i ecologistes indignats des que van començar les obres

El Golfet és una de les cales més verges que queden a Calella de Palafrugell, a tocar de l'espai natural de cap Roig. L'impacte visual que de sobte va suposar la construcció d'una casa a sobre el penya-segat va indignar veïns i ecologistes, que des que van veure que la construcció començava van denunciar la permissivitat de l'Ajuntament.

Per això van presentar al·legacions al Departament de Territori i Sostenibilitat, a Costes i al síndic de greuges.

Sempre han dit que una finca de 6.000 metres quadrats permetia edificar de moltes maneres diferents. Aquí, el que s'ha fet és tirar tota l'edificació cap endavant, en tot el que és l'amplada de la cala. Una casa enorme, absolutament desproporcionada, diuen.

També estan preocupats per saber per on passarà el camí de ronda, perquè la costa és pública.

L'Ajuntament confia que el projecte de restauració paisatgística minimitzi l'impacte, però admet que el Golfet haurà canviat per sempre.