Londres

Mittel Steel augmenta un 34% la seva opa a Arcelor, que passa a estar valorada en 25.800 milions

Coincidint amb el dia que la junta d'accionistes del gegant siderúrgic europeu Arcelor es reuneix per aprovar un pla de recompra de les seves mateixes accions, i d'aquesta manera obstaculitzar l'opa que li ha llançat Mittel Steel, aquest grup angloindi ha anunciat que augmentarà la seva oferta. Mittal passa a valorar en 37,4 euros cada acció d'Arcelor, la qual cosa suposa un augment d'un 34% sobre la primera proposta. Amb aquesta millora, l'oferta passa d'estar valorada de 18.600 milions d'euros a 25.800 milions. Mittal Steel va anunciar el passat 27 de gener una opa sobre la totalitat del capital d'Arcelor, per 18.600 milions d'euros.

Actualitzat

El grup angloindi Mittal Steel ha incrementat un 33,8% la seva oferta pública d'adquisició per Arcelor i, per tant, ha passat a valorar-la en 25.800 milions d'euros enfront dels 18.600 de l'anterior oferta, que va anunciar el 27 de gener. El grup presidit per Lakshmi Mittal ofereix una de les seves accions i 11,10 euros en efectiu per cada títol d'Arcelor, o 17 accions de Mittal per cada dotze del grup europeu.

Amb aquesta oferta, es valorarà l'acció del grup europeu a 37,74 euros i es millorarà en un 34% els milions d'euros que es van oferir anteriorment pel conjunt de la companyia. L'oferta és, a més, un 70% superior al preu de tancament de les accions d'Arcelor el 26 de gener.

Segons Mittal, la mitjana de cotització de les seves accions l'últim mes valora Arcelor en 41,5 euros, i augmenta així en 9,53 euros el preu de l'acció, a més d'establir el preu del grup europeu en 25.800 milions.

La companyia ja ha anunciat que vol emprendre "canvis significatius" en el seu govern corporatiu mitjançant l'adopció d'un sistema d"un vot una acció. El major productor d'acer al món per volum ha obert el termini d'acceptació de l'opa a Bèlgica, França i Luxemburg, període que conclou el 29 de juny, excepte els EUA i Espanya, on els terminis no s'han fixat.

Anar al contingut