Washington

Mitt Romney se situa a un pas de ser el candidat republicà amb la victòria a l'estat d'Illinois

Mitt Romney ha guanyat les primàries republicanes a l'estat d'Illinois. Amb aquesta victòria dóna un bon impuls a la seva campanya. Després d'aquesta victòria ja té 520 delegats, pràcticament la meitat dels que li calen per assegurar-se la nominació republicana i ser el rival d'Obama a les eleccions del novembre. La resta de candidats es queden cada vegada més despenjats de la cursa.

RedaccióActualitzat
Els simpatitzants republicans d'Illinois van començar dilluns a votar en les primàries per decidir qui s'adjudicava els 54 delegats que li corresponen a aquest estat. I tal com pronosticaven les enquestes, els seus vots han donat un impuls clau a Mitt Romney davant del seu màxim rival, Rick Santorum. I tot en un estat demòcrata on el president Barack Obama va fer la seva carrera política.

Amb aquesta victòria, Romney, que ja comptava abans de les eleccions a Illinois amb 416 delegats sense sumar encara de forma oficial els 20 de Puerto Rico, s'ha situat ara a mig camí dels 1.144 necessaris per proclamar-se candidat abans de la convenció republicana de l'agost.

Santorum té 170 delegats, l'expresident de la Cambra de Representants Newt Gingrich n'acumula 133 i el legislador texà d'idees llibertàries Ron Paul només en té 26.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut