Mitjans de tot el món destaquen el debat "caòtic" al Parlament i la "ira de Madrid"

RedaccióActualitzat

Els principals diaris internacionals s'han fet ressò de l'aprovació de la llei del referèndum pel Parlament de Catalunya. Ho han fet amb cròniques dels corresponsals, la majoria des de Madrid, i han destacat tant l'aprovació de la llei que ha de permetre el referèndum com la reacció del govern espanyol.

És el cas del diari britànic "The Guardian", que ha titulat "Catalunya tira endavant la independència a pesar de la ira de Madrid". El corresponsal destaca que el govern espanyol "ha rebutjat oferir un referèndum de tipus escocès" i que considera l'aprovació de la llei una "atrocitat constitucional i democràtica".

 

"Ambient extremadament tens"

El diari francès "Le Monde" ha titulat "El Parlament de Catalunya aprova la llei que preveu un referèndum sobre autodeterminació", i ha destacat "l'ambient extremadament tens" del ple que va debatre i aprovar la llei:

 

 

L'agència de notícies Reuters i el diari "The New York Times" han destacat que en el debat d'aquest dimecres, "sovint caòtic", la majoria va votar a favor del referèndum i "del marc legal per establir un nou estat", cosa que suposa "un xoc amb el govern espanyol, que es compromet a suspendre el que diu que seria un vot il·legal".

 

"L'oposició va boicotejar el procediment"

En la seva informació, el grup mediàtic àrab amb base a Qatar Al Jazeera destaca que, al Parlament, "l'oposició va boicotejar el procediment". També fa un repàs de la situació a Catalunya, recorda "la votació simbòlica" del 9N" i ofereix enllaços a dos articles d'opinió d'autors que viuen a Catalunya, un a favor del referèndum i un altre d'anàlisi de la situació política.

 

 

 

 

Anar al contingut