Un nen recuperat camí de retrobar-se amb el seu pare a Alacant.
Un nen recuperat camí de retrobar-se amb el seu pare a Alacant.
Barcelona

Mitja dotzena d'empreses s'ofereixen per recuperar a la força fills de separats que viuen només amb un dels progenitors

Com a mínim mitja dotzena d'empreses de tot el món s'ofereixen per recuperar per la força els fills de pares separats que viuen només amb un dels progenitors, sovint en un altre país. Algunes d'aquestes companyies han decidit abandonar la violència i apostar per la mediació, tot i que de vegades han de recórrer al suborn. L'operació pot costar fins a 25.000 euros.

TV3Actualitzat

Com a mínim mitja dotzena d'empreses de tot el món s'ofereixen per recuperar per la força els fills de pares separats que viuen només amb un dels progenitors, un fenomen del que cada cop se'n detecten més casos. Entre aquestes companyies, n'hi ha algunes que tenen un marcat caràcter paramilitar, tot i que d'altres han decidit abandonar la violència i apostar per la mediació.

El responsable d'una d'aquestes empreses, admet que "fins al 2003 treballàvem així" però van decidir canviar el mètode "perquè funciona una vegada o dues, però després tot l'equip, el client i els nens acaben amb problemes".

Ara, amb una xarxa de 50 contactes arreu del món, aposten per la mediació, i recorren al suborn en alguns països, diu, perquè no hi ha més remei. Assegura que ara actuen sempre d'acord amb la policia, però admet que a vegades se situen al límit de la llei. "Els posem molta pressió, som físicament allà, a l'altre país, amb el nostre equip d'advocats, juristes, mediadors... Sí que és poc ortodox, però que quedi clar que no som una organització de cowboys", afirma.

Recuperar un fill, en la seva empresa, costa de 6.000 a 25.000 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut