Aspirants en biquini durant el concurs de Miss Amèrica de l'any passat (Reuters)
Aspirants en biquini durant el concurs de Miss Amèrica de l'any passat (Reuters)

Miss Amèrica diu adeu a la desfilada en biquini

Les aspirants hauran de parlar amb el jurat i podran triar amb quina roba desfilen

Actualitzat

El certamen de Miss Amèrica deixa enrere la desfilada en biquini i en vestit de nit. Quan s'acosta el centenari, l'esdeveniment es renova per deixar de ser un concurs de bellesa i convertir-se en una "competició", en paraules de la directora del certamen, la periodista i escriptora Gretchen Carlson. Ella mateixa va ser Miss Amèrica 1989.

En comptes de lluir tipus en vestit de bany, les participants hauran de parlar amb el jurat. I en comptes d'haver de desfilar obligatòriament en vestit de gala, les aspirants ho faran amb la indumentària que decideixin elles.

A banda, hauran de parlar dels projectes socials que impulsarien si fossin guanyadores. Fins ara, la passejada en banyador o biquini suposava el 10% de la nota final, i la del vestit de nit, el 15%.

Notícia relacionada: Missatges d'impacte contra la violència masclista durant el concurs de Miss Perú

La remodelació del concurs s'ha difós a la xarxa amb l'etiqueta #adéubiquini:

 

Carlson, actual presidenta del Consell d'Administració de Miss Amèrica, ha explicat els canvis en una entrevista a la televisió ABC:

"Ja no jutjarem més les candidates pel seu aspecte físic. S'ha acabat la competició en vestit de bany."

La periodista confia que els canvis atreguin dones de diversos perfils:

"Hem sentit de moltes noies que diuen 'ens encantaria formar part del programa, però no volem sortir amb talons i biquini. Doncs sabeu què? Ja no ho farem més, això. Sou benvingudes. Si us plau, veniu."

 

Activista feminista

Els canvis arriben en l'any de l'explosió del #metoo, amb les denúncies d'assetjament sexual que han esquitxat Hollywood, i s'expliquen pel perfil de l'actual presidenta del Consell d'Administració de Miss Amèrica.

Notícia relacionada: Les dones s'alcen a la cerimònia dels Oscars en l'any del #MeToo

Gretchen Carlson s'ha erigit com a defensora dels drets de la dona. El seu activisme va portar a la dimissió, el 2016, del director executiu de la cadena de televisió Fox News, al qual va acusar d'assetjament sexual.

També va promoure la destitució del director executiu de Miss Amèrica Sam Haskell, acusat d'enviar correus electrònics a una vencedora del certamen per mofar-se del seu augment de pes i acusar-la de "dona fàcil".

La pròxima edició de Miss Amèrica serà el 9 de setembre a Atlantic City. El concurs farà 100 anys el 2021.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Masclisme Feminisme
Anar al contingut