Mireia Boya: "Aquesta legislatura potser està tocada de mort"

RedaccióActualitzat

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Mireia Boia, diu que l'actual legislatura està "tocada de mort".

Després de la decisió de la CUP de no donar suport al govern de Junts per Catalunya i Esquerra, Boya ha explicat al programa "Preguntes freqüents", de TV3, que no poden avalar un govern que, segons ells, fa autonomisme i acata les imposicions de l'Estat.

"Fa un any de l'1 d'octubre. Un any és molt de temps per veure que aquest govern... Podem dir que sí, que la legisltaura està tocada de mort, perquè aquest govern ha decidit acatar els marcs imposats per l'Estat i continuar fent el que es feia fa moltes dècades."


Boya argumenta que la CUP "ha optat per la mobilització al carrer i per continuar amb l'embat a l'Estat". Ho contraposa amb el que creu que s'està fent en la política catalana, basat en la retòrica.

"Hi ha molta retòrica. Es parla molt de fer, però no hi ha cap evidència que ens porti a pensar que s'està fent. Fem un exercici d'honestedat amb nosaltres mateixes, però també amb la gent, i no podem seguir disfressant un govern que acata les imposicions de l'Estat."

Boya ha explicat que el carrer ha de tornar a "guanyar múscul" i que la CUP concretarà al novembre quines mobilitzacions proposa.


L'exdiputada ha reconegut que no poden precipitar unes noves eleccions, però que sí que poden fer feina de desgast fins que el president de la Generalitat es vegi obligat a convocar-les.

"Nosaltres no podem arribar dilluns al Parlament i provocar eleccions. Això ho ha de saber la ciutadania. Qui té el botó vermell de les eleccions és el president de la Generalitat. El que sí que podem fer, amb el nostre no avalar aquest govern i les polítiques que fa, és que s'acabi desgastant."


Boya ha matisat que el seu objectiu no és forçar una convocatòria electoral, sinó que el govern entengui que cal un canvi d'estratègia i una aposta per la ruptura per no perdre el capital polític de l'1 d'octubre.

Defensa dels CDRs

Mireia Boya també ha defensat el paper dels CDRs i ha reivindicat el seu dret a la protesta.


Boya ha qualificat de "lamentables, vergonyoses i insultants" les explicacions del conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra en les últimes protestes dels CDRs.

"Està avalant un relat sobre la violència que fa que els Jordis estiguin en una presó des de fa un any i està criminalitzant sobretot l'esquerra independentista. Això és inacceptable."

La portaveu de la CUP ha demanat que Buch dimiteixi o que el president Torra el destitueixi.

ARXIVAT A:
CUPProcés catalàQuim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut