Miquel Iceta i Carme Chacón, en una imatge d'arxiu (ACN)
Miquel Iceta i Carme Chacón, en una imatge d'arxiu (ACN)
Barcelona

Miquel Iceta i Carme Chacón seran els candidats del PSC a les eleccions al Parlament i al Congrés

El primer secretari del partit i l'exministra han estat els únics que han obtingut els avals necessaris per optar a ser cap de cartell, de manera que el PSC no celebrarà primàries en cap dels dos casos

Actualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l'exministra Carme Chacón seran els candidats dels socialistes catalans a les eleccions al Parlament i al Congrés dels Diputats, respectivament. Tant Iceta com Chacón han estat els únics a obtenir els avals necessaris per optar a ser cap de cartell, de manera que el PSC no farà primàries.

D'acord amb el recompte provisional d'avals, Iceta n'ha rebut 2.364 i, Chacón, 1.900, tots dos molt per sobre del mínim establert pel reglament, 955.

En canvi, el regidor del PSC a Masquefa Daniel Gutiérrez, que havia manifestat la intenció de concórrer a les primàries per escollir el cap de llista per Barcelona a les eleccions generals de finals d'any, ha presentat uns 200 avals, insuficients per poder participar a les primàries.

L'autoritat electoral del PSC procedirà a partir d'ara a revisar i validar els avals presentats i, aquest dimecres, es formalitzarà la condició de candidats. Més endavant, els òrgans del partit proclamaran els candidats.

Anar al contingut