Barcelona

Miquel Iceta, elegit nou primer secretari del PSC amb el 85% de suports, però un 15% de vots en blanc

Miquel Iceta ha obtingut 8.156 vots, però 1.435 persones han votat en blanc, tal com demanava el sector crític

RedaccióActualitzat

El PSC ha confirmat l'evidència en una jornada electoral oberta a la militància: Miquel Iceta és el nou primer secretari de la formació. Era l'únic candidat i ha obtingut el 85% dels vots en una jornada amb una participació notable, al voltant del 46%.

Iceta ha obtingut 8.156 vots. L'altra cara de la moneda, però, és el 15% de persones que no li han donat suport. Han estat 1.435, i han decidit votar en blanc, tal com demanaven algunes veus del sector crític, com ara Montserra Tura. Hi ha hagut 72 vots nuls.

"Ens han dit que ens hem de posar en marxa"

El flamant primer secretari ha comparegut per valorar les xifres. Iceta s'ha fet esperar fins passades les deu de la nit, i ha enviat un missatge d'agraïment i de plantar cara al futur.

"Avui el PSC ha decidit que jo sigui la persona encarregada del liderar el partit. Em prenc aquest vot en un sentit de responsabilitat. Molts socialistes ens han dit que ens hem de posar en marxa"."

Iceta ha valorat els resultats amb "sentit de responsabilitat" per ser "alternativa progressista", per "perseverar en idees catalanistes, federalistes, europeistes, feministes i ecologistes" i amb "la fita d'evitar el xoc de trens".

Iceta s'ha felicitat per les dades de participació i ha assegurat "que el PSC ha parlat en un procés amb total transparència". El ja primer secretari ha assegurat que treballarà de cara al congrés extraordinari de la setmana que ve "conscient" dels vots en blanc.

La jornada electoral s'ha desenvolupat sense incidències entre les 10 i les 20 hores, i els militants i membres de les joventuts del partit han pogut votar en 155 meses electorals repartides pel territori català.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut