Barcelona

Miquel Iceta anuncia que presentarà la seva candidatura a primer secretari del PSC

En un missatge al seu compte de Twitter confirma que comença la recollida d'avals per aspirar a liderar el partit.

RedaccióActualitzat

L'exviceprimer secretari del PSC i diputat al Parlament de Catalunya Miquel Iceta ha confirmat aquest dilluns que inicia la recollida d'avals per aspirar a la primera secretaria del partit i substituir Pere Navarro, que va dimitir la setmana passada.

Iceta -un dels diputats més actius a les xarxes socials- ha anunciat la seva decisió en un missatge al seu compte de Twitter:

 

 

El nom d'Iceta és el favorit des que, aquest diumenge, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i anterior gran favorita, Núria Parlon, va renunciar a optar al càrrec. En el Consell Nacional, l'exnúmero dos del PSC ja es va oferir "per al que calgui" de cara al futur del partit.

De fet, Iceta explica que va prendre la decisió de postular-se per dirigir els socialistes catalans un cop es va constatar la renúncia de Parlon a assumir aquest lideratge. Parlon era, fins aleshores, un nom que es veia amb bons ulls en els diferents sectors del partit.

En l'escrit que enllaça amb la seva piulada, Iceta anuncia que, en cas de ser escollit, les seves prioritats al capdavant dels socialistes catalans seran "refer la cohesió interna" del partit, afrontar "amb intel·ligència i determinació el procés sobiranista" i col·laborar "en la renovació del PSOE".

No té intenció de ser candidat

En l'àmbit intern del PSC, Iceta assenyala que caldrà preparar les eleccions municipals del maig del 2015 i també les primàries obertes per escollir candidat a la presidència de la Generalitat, a les quals ha dit que no té "intenció" de presentar-se.

L'actual secretari primer de la mesa del Parlament també parla del proper congrés dels socialistes catalans, que considera que "serà qualsevol cosa menys ordinari" perquè caldrà que serveixi per "renovar" les idees del partit, "innovar" les formes de fer política i també "reconnectar amb la societat catalana".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut