Miquel Iceta afirma que, si Rajoy fracassa, hi ha moltes alternatives a les eleccions

El primer secretari del PSC rebutja abstenir-se en la investidura i critica la pressió al PSOE, per "absurda"

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha entrat aquesta setmana amb veu pròpia en el debat entorn la investidura de Mariano Rajoy i la pressió que estan rebent els socialistes perquè s'abstinguin. Iceta dóna suport a Pedro Sánchez per votar "no" a Rajoy, i considera que és aquest el que s'ha de moure per buscar suports.

Iceta ha llençat aquest missatge en una entrevista que el diari "El País" publica aquest dimarts, i l'ha matisat a través de Twitter i en declaracions a TV3. Segons ha dit, no ha canviat res perquè el PSOE es replantegi el vot negatiu:

 


 

 

L'alternativa: un candidat que no sigui Rajoy ni Sánchez

En aquest sentit, Iceta ha afirmat al 324 que si Rajoy no fos investit, s'obriria "un nou escenari" que no hauria de passar necessàriament per un pacte del PSOE amb Ciutadans o amb Podem i que val la pena explorar possibilitats noves:

"Si Mariano Rajoy fracassés hi haurien com a mínim tres grans grups de possibilitats: una, que el PP proposés un altre candidat; dos, que un altre partit proposés un candidat capaç de forjar una majoria alternativa; tres, que els partits es posessin d'acord a proposar una personalitat independent per presidir el govern. Imagini's si n'hi ha de possibilitats. Ara, són possibilitats que només s'obren i es poden explorar en el moment que s'hagi produït el fracàs de Rajoy."

Iceta s'ha queixat de la pressió que Ciutadans està fent al PSOE perquè s'abstingui, que considera "absurda" perquè "qui té l'encàrrec és Rajoy i a qui se li ha de preguntar és a Rajoy".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut