Miquel Àngel Llauger, guanyador del 16è Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb l'obra 'Fourmillante', el 7 d…
Miquel Àngel Llauger, guanyador del 16è Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb l'obra 'Fourmillante', el 7 de juny del 2018 (horitzontal).

Miquel Àngel Llauger, guanya el 16è Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb 'Fourmillante'

Actualitzat

ACN Barcelona.-El poeta mallorquí Miquel Àngel Llauger (Palma, 1963) ha estat el guanyador del 16è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per l'obra 'Fourmillante', que s'ha donat a conèixer aquest dijous. Llauger ha explicat que l'obra és "poesia narrativa" que intenta dibuixar la vida d'una ciutat a través de 60 personatges. El premi, organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, és un els més ben valorats del país amb una dotació econòmica de 7.250 euros i inclou també la publicació i la distribució de l'obra per part d'Edicions 62, que es preveu a l'octubre. El poeta guanyador també rep una escultura de Pep Codó.

Llauger ha explicat que el llibre, a través de 60 personatges, intenta dibuixar la vida d'una ciutat i va enllaçant els seus personatges, entre els quals "hi ha infants que van a escola, joves que van a institut, professors, matrimonis ben i mal avinguts, un capellà, un president, gent de classe social i interessos diversos". Ha apuntat que tenen com a característica en comú la diversitat. Ha reconegut que aquest premi li fa una "il·lusió molt especial" per la mateixa qualitat del guardó i per la trajectòria, per la seriositat amb la que treballa el jurat i per l'editorial en què es publicarà. Així mateix, ha reconegut que li feia il·lusió sigui un premi que porti per nom Gabriel Ferrater. "Sóc molt ferreterià", ha reconegut.Llauger també ha assenyalat que vol brindar i recordar en el lliurement del premi que té "un amic de Sant Cugat que m'honora amb la seva correspondència per carta perquè no té possibilitat d'una altra i és Raül Romeva". Per la seva part, Jordi Cornudella, president del jurat i editor d'Edicions 62, el llibre és de poesia, però també és una novel·la en vers. Ha manifestat que és "un llibre que està destinat a tenir lectors perquè és de lectura molt amable".Els membres del jurat del 16è Premi de poesia a la memòria de Gabriel Ferrater són Jordi Cornudella, Xavier Folch, Empar Moliner, Marta Pessarrodona i Marc Romera.Miquel Àngel LlaugerLlauger és poeta, traductor i crític literari. Llicenciat en Filologia Catalana i professor. Ha publicat set reculls de poemes (els quatre darrers: 'A la Gran Babilònia', 'La gratitud', 'Zooscòpia' i l'infantil 'Volen quan volen'). Ha traduït Edward Lear, Edgar Lee Masters i Ted Kooser, entre d'altres. És vicepresident per les Illes Balears del PEN Català. Forma part de l'equip de la revista digital Veus baixes. Ha escrit crítica per a publicacions diverses i fa una columna setmanal de llibres al diari AraBalears.Carmela FortunyL'acte comptarà amb la participació de Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Cugat, que aquesta serà nomenada alcaldessa de la ciutat. Ha assenyalat que "com a alcaldessa a partir d'avui a les set de la tarda" mantindrà el seu compromís en homenatjar la memòria de Gabriel Ferrater. Ha reivindicat les lletres i la poesia, i ha apostat per mantenir aquest guardó.

Anar al contingut