Barcelona

Aturades i minuts de silenci arreu de Catalunya contra l'actuació policial de l'1-O

RedaccióActualitzat

Diferents institucions i entitats han fet minuts de silenci a tot Catalunya per reivindicar el referèndum de l'1-O i contra la repressió policial de fa un any.

Centenars de persones han sortit davant dels seus centres de treball a les 12h per commemorar l'aniversari de l'1-O, seguint la crida de les entitats sobiranistes.

Parlament

Al Parlament, han fet cinc minuts de silenci amb la papereta alçada i votació simbòlica en una urna de l'1-O situada davant del Parlament.

El president del Parlament, Roger Torrent, i un nombrós grup de treballadors de la institució han participat en la concentració, celebrada just després del migdia.

 

Territori

Els treballadors del Departament de Territori i Sostenibilitat s'han concentrat al carrer Numància, a tocar de l'estació de Sants.

Cada cop que el semàfor es posava vermell, desenes de treballadors mostraven enmig del carrer una pancarta en què es podia llegir "Us volem a casa", a més de paraigües grocs, paperetes de l'1-O i fotografies de l'empresonat Josep Rull, qui va ser conseller de Territori fins que va ser cessat pel 155.

 

CAP Guinardó

Davant del CAP del Guinardó, La Lafede.cat, organitzacions per a la justícia global, conjuntament amb 30 entitats més han convocat un minut de silenci amb el lema "Per la convivència, la democràcia i la llibertat: No a la repressió"

 

 

S'hi han reunit representants de les veïnes i veïns, representants d'actors socials i de la societat civil, d'institucions i partits polítics.

Hi han assistit el president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i el president del Parlament Roger Torrent.

Per garantir que l'acte fos el més unitari possible han volgut que l'acte no tingués ni parlaments ni declaracions. L'objectiu, diuen, és "la defensa dels drets i de rebuig a la violència".

A l'acte, també hi eren la dona de Jordi Turull, Blanca Bregolat, i la dona de Jordi Cuixart, Txell Bonet. L'acte ha acabat amb crits de "Llibertat presos polítics"

Òmnium Cultural

Concentració davant d'Òmnium Cultural per commemorar l'1 d'octrubre.

ANC

Els treballadors de l'Assemblea Nacional també s'han aturat a les 12 del migdia.

 

Tarragona

A Tarragona s'ha fet una marxa en silenci, que ha passat per les comissaries de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra i els  jutjats de Tarragona.

 

Diverses entitas i ajuntaments han fet aturades a les 12h del migidia i ho han compartit a la xarxa:

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut