Tarragona

Minut de silenci a Tarragona per la dona assassinada al replà de casa seva

El presumpte responsable de la mort d'una dona al replà de casa seva és un atracador tarragoní que tenia antecedents per robatoris amb violència

Actualitzat

A la una del migdia de divendres s'ha fet un minut de silenci davant de l'Ajuntament de Tarragona com a mostra de suport a la família de la víctima, i com a mostra del rebuig a l'assassinat de dijous. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assistit a l'acte i ha afirmat que el presumpte assassí, que va ser detingut dijous mateix cap a les set de la tarda, tenia antecedents per robatoris amb violència, però no per homicidi.

Al minut de silenci, s'hi han sumat representants dels diferents grups municipals, els treballadors del consistori i més d'un centenar de persones, entre les quals hi havia companys i companyes de feina de la víctima. La dona, psicòloga, natural de Vinaròs, i de 54 anys, treballava des de feia 28 anys al centre de salut mental infantil i juvenil del grup Pere Mata, que avui ha tancat les portes en senyal de dol.

Tot indica que l'homicida va seguir la víctima fins a casa seva, quan acabava de treure diners del caixer sortint de treballar, i la va atacar a l'ascensor, on la va estrangular. Un veí, que va trobar el cos al replà, va avisar la policia. El jutjat número 6 de Tarragona n'ha decretat secret de sumari i s'espera que el detingut passi a disposició judicial diumenge a la tarda o dilluns al matí.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha volgut remarcar que es tracta d'un fet excepcional, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha agraït la ràpida actuació de la policia, que, diu, dóna tranquil·litat a la ciutadania davant d'aquests esdeveniments. Els Mossos van activar un fort desplegament a la ciutat per trobar l'autor dels fets, que el van identificar i detenir al carrer Marquès de Montoliu. Un cop a comissaria van veure que els indicis el relacionaven directament amb els fets.

Les investigacions de la policia científica continuen. Els investigadors haurien localitzat sang de l'home a l'interior de l'ascensor del bloc de pisos de la víctima, el bloc 7B del carrer Fra Antoni Cardona i Grau, arran d'una ferida que s'hauria fet durant el forcejament.

Aquest mateix divendres al migdia s'ha fet un escorcoll al domicili del presumpte homicida. Acompanyats de la comitiva judicial i del detingut, els agents han inspeccionat durant quatre hores un pis ubicat al número 32 del carrer Sant Antoni Maria Claret, de Tarragona, d'on s'han endut diversos indicis dins bosses i caixes. Segons sembla, però, no s'hi han localitzat ni objectes de valor ni joies que poguessin haver estat robades. L'home està acusat d'homicidi i de robatori amb força.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut